Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ook 'omkoper' in verzekering gesteld

Ook 'omkoper' in verzekering gesteld

02/06/2020 20:08 - Van onze redactie

Ook 'omkoper' in verzekering gesteld

 

PARAMARIBO - Taxichauffeur D.J. is maandag door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt ervan verdacht de politieagent W.B. te hebben omgekocht. W.B. is zondag opgesloten nadat er een filmpje circuleerde, waarin te zien is hoe hij het geld aanneemt.

De 24-jarige taxichauffeur betaalde de agent bij een controlepost in het oosten van het land. Volgens de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname is omkoping of poging tot omkoping van een ambtenaar tijdens het uitoefenen van diens werk strafbaar.

Nadat het filpmje circuleerde, startte het korps een strafrechtelijk onderzoek tegen de politieambtenaar. Op grond van feiten en omstandigheden bestaat het vermoeden dat W.B. is omgekocht om in strijd met zijn plicht iets te doen of na te laten. De agent van politie eerste klasse wordt verdacht van onder meer het aannemen van giften of beloften onder verzwarende omstandigheden.

Korpschef Roberto Prade heeft zondagavond tijdens een spoed persconferentie van het Covid-19-managementteam aangegeven dat hij het gebeuren betreurt. "Afhankelijk van het onderzoek zullen er maatregelen worden getroffen. Het onderzoek is gaande. Het bewijs moet geleverd worden waarvoor de middelen zijn overhandigd aan de politieman", aldus Prade.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina