Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Man die Santokhi en Brunswijk bedreigde aangehouden

Man die Santokhi en Brunswijk bedreigde aangehouden

06/06/2020 07:21 - Van onze redactie

De politieke leiders Ronnie Brunswijk (l) en Chandrikapersad Santokhi (r) werden op Facebook bedreigd door Marciano H., die vrijdagavond is aangehouden en in verzekering gesteld.

De politieke leiders Ronnie Brunswijk (l) en Chandrikapersad Santokhi (r) werden op Facebook bedreigd door Marciano H., die vrijdagavond is aangehouden en in verzekering gesteld. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Marciano H., die de parlementariërs Chandrikapersad Santokhi en Ronnie Brunswijk via social media met de dood bedreigde, is vrijdagavond aangehouden door het Regio Bijstandsteam Paramaribo. Nadat de beelden, waarop de veertigjarige verdachte de bedreigingen uitte, massaal werden verspreid, werd aangifte tegen hem gedaan bij de recherche van Regio Midden.

Marciano H. werd vrijdag opgespoord en aangehouden in district Wanica, waarna hij werd overgedragen aan de recherche van regio Midden, die het onderzoek leidt. Na te zijn voorgeleid is de verdachte in verzekering gesteld in belang van het verdere onderzoek. Bij zijn aanhouding had de man een scherp voorwerp bij zich. Niet bekend is of het hetzelfde voorwerp is, waarmee hij op social media de bedreigingen uitte.

In januari dit jaar werd - eveneens in district Wanica - radiopresentator Satis Baldewsingh aangehouden in verband met het stelselmatig beledigen en bedreigen van president Desi Bouterse via Facebook. Daarop poseerde Baldewsingh met een five shooter. Tegen Baldewsingh was er "van regeringswege" aangifte gedaan voor het "beledigen en bedreigen van de president in het openbaar".

In juli 2019 was er een soortgelijk geval: Rudolf H. werd toen aangehouden en in verzekering gesteld wegens bedreigen en beledigen van de president. Er circuleerde een filmpje op sociale media waarin hij de dreigende taal uitte. Rudolf H. haalde daarbij een pistool onder een matras tevoorschijn. Deze man werd aangehouden door een speciale politie-eenheid. Op het beledigen en bedreigen van het staatshoofd staat een gevangenisstraf of geldboete.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina