Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Razzia bij Braziliaans feest

Razzia bij Braziliaans feest

06/06/2020 20:54 - Ivan Cairo

Razzia bij Braziliaans feest

 

PARAMARIBO - Burgers blijken nog onvoldoende te beseffen dat ze met hun gedrag zichzelf en anderen blootstellen aan mogelijke besmetting met Covid-19. Aan de Anamoestraat heeft de politie vrijdag een razzia uitgevoerd bij een feestje, waarbij drank rijkelijk vloeide. Naar de Ware Tijd verneemt was een groep Brazilianen aan het feesten.

Tijdens de Covid-19-update vrijdagmiddag in de Congreshal kwam naar voren dat onder de recente golf besmette personen er ook personen uit de Braziliaanse gemeenschap zijn. Cleopatra Jessurun, directeur van Volksgezondheid, zei dat de voorlichting ook op de Braziliaanse en Spaanssprekende gemeenschap in Suriname zal worden gericht. De kanalen daartoe zijn al in stelling gebracht.

Woensdagavond hield de politie ook een actie op de Marowijnerivier. Daarbij ging zij twee boten achterna die op de vlucht waren geslagen in de richting van de Franse oever van de rivier. Van de Franse ambassade verneemt de Ware Tijd dat de voornoemde vaartuigen aanmeerden bij de landingsplaats van het dorpje Pierre vlakbij Saint Laurent-du-Maroni.

De boten werden in beslag genomen door de Franse politie. De vijf inzittenden, Brazilianen, sloegen toen te voet op de vlucht. Behalve de twee boten hebben de Fransen honderd jerrycans van elk vijftig liter brandstof, een scooter en verschillende andere goederen in beslag genomen. De gendarme stelt een onderzoek in en werkt aan de opsporing van de voortvluchtigen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina