Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19: Western Union sluit meeste kantoren

Covid-19: Western Union sluit meeste kantoren

07/06/2020 18:18 - Amanda Palis

Het Western Union-kantoor aan de Johan Adolf Pengelstraat. Het geldovermakingsbedrijf heeft de meeste van haar filialen tot nader order gesloten.

Het Western Union-kantoor aan de Johan Adolf Pengelstraat. Het geldovermakingsbedrijf heeft de meeste van haar filialen tot nader order gesloten. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Met het oog op het alsmaar stijgende aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus en te grote risico's voor medewerkers en cliënten, zijn zes vestigingen van Western Union vanaf vrijdag gesloten. "Het is verlies van inkomsten, maar mensenlevens zijn nu belangrijker dan geld", zegt Ramon Hooplot, directeur van Caritransfer en agent van Western Union in Suriname.

Onder zijn agentschap vallen zes fillialen waaronder vestigingen aan de Anamoestraat, Kwattaweg, Hermitageweg, Highway, Johan Adolf Pengelstraat en Nickerie. Het besluit is mede ingegeven door andere zaken. "Niet alle klanten willen zich houden aan de aangegeven afstand ondanks de markeringen en aan het voorschrift om een mondkapje te dragen. Wanneer ze erop worden aangesproken gaan ze in discussie met de wacht en dat is jammer."

In de afgelopen zes maanden heeft Hooplot juist een toename in overmakingen uit het buitenland gezien. Hier kunnen diverse redenen voor zijn. "Het kan zijn dat mensen hier bij de bank niet kunnen komen aan hun valuta of door de stijgende koers die niet kunnen kopen. Het kan van alles zijn. Het opschorten van de dienstverlening is vooral jammer voor mensen die vooral op het geld rekenen", zegt Hooplot.

Hij beseft dat zijn besluit een heel grote impact zal hebben op de samenleving. "Niet alleen voor de mensen die geld ontvangen uit het buitenland, maar ook zij die geld verzenden naar familie, zoals de Haïtianen en Venezolanen." Wanneer de gesloten vestigingen weer opengaan, weet hij niet. "We kijken nog hoe zaken zich ontwikkelen. We willen niet het verwijt krijgen dat we hebben bijgedragen aan de verspreiding van corona, ook omdat er soms lange rijen kunnen zijn." Er zijn nog wel enkele vestigingen van Western Union open, maar die vallen onder twee andere agenten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina