Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Traditionele genezer Richard Cullimore ontwikkelt coronathee

Traditionele genezer Richard Cullimore ontwikkelt coronathee

10/06/2020 09:56 - Audry Wajwakana

Traditioneel genezer Richard Cullimore zegt een kruidenthee te hebben ontwikkeld die mensen met het coronavirus geneest.

Traditioneel genezer Richard Cullimore zegt een kruidenthee te hebben ontwikkeld die mensen met het coronavirus geneest.  

PARAMARIBO - De bekende traditionele genezer Richard Cullimore heeft een kruidenthee ontwikkeld, waarvan hij zegt dat het mensen met het coronavirus geneest. In zijn praktijk aan de Plutostraat helpt hij patiënten met verschillende aandoeningen, zonder dat hij een mondkapje op heeft. "Ik drink de thee elke dag en ben het levende bewijs dat die werkt", zegt hij vol overtuiging tegen de Ware Tijd.

De thee is een mengelmoes van diverse kruiden, maar het hoofdbestanddeel bestaat uit de bast van de kankantrieboom. De door het ministerie van Volksgezondheid gecertificeerde traditionele genezer maakte vorig jaar december bekend dat hij een kruidenmiddel heeft ontwikkeld, waarvan het aftreksel bestand is tegen allerlei longaandoeningen. De kruidenkenner zegt in december een paar Chinezen met luchtwegklachten in zijn praktijk te hebben gehad. "Ik ben toen onderzoek gaan doen en kwam tot de samenstelling van deze thee, bood het aan en ze werden beter. Het coronavirus was in China al in opmars en deze genezen mensen besloten de thee naar hun familie te sturen die dezelfde symptomen hadden. Ze zijn genezen", beweert Cullimore.

Hij stelt dat de kruidenthee zowel nationaal als internationaal veel is gevraagd. De drank geneest volgens hem ademhalingsaandoeningen zoals astma en bronchitis en houdt de longen vrij van virussen. "De thee bouwt ook je immuunsysteem op", benadrukt Cullimore.  Door het Covid-19-managementteam wordt vaak genoeg de nadruk gelegd op het versterken van het immuunsysteem. Echter, er wordt geen gebruikgemaakt van de kennis van kruidenkenners. Vorige week zei Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid, dat deze soort producten eerst wetenschappelijk in laboratoria getest moeten worden. Persoonlijk staat ze niet sceptisch tegenover natuurlijke producten en kruiden.

Cullimore die zelf in een stichting zit met andere traditionele natuurgenezers zegt vanaf de eerste besmette persoon diverse pogingen te hebben ondernomen om contact te maken met het Covid-19-managementteam. "Er wordt gewoon politiek met de situatie gespeeld. Ik heb artsen, hooggeplaatste functionarissen, politieagenten en militairen die de kruidenthee komen kopen. Het is jammer dat u nu niet hier bij mij kunt zijn, want dan zou ik u al de schriftelijke verklaringen van het buitenland tonen, waarin staat dat de thee mensen heeft genezen. Ik werk alleen met bewijzen. Ik heb gemerkt dat wij als traditionele genezers bewust worden geweerd", zegt Cullimore geïrriteerd. De schriftelijke verklaringen waar hij naar verwijst zijn op sociale media te vinden.

De natuurgenezer beweert een buurman, die ook Covid-19 positief was getest, te hebben genezen. "Een ander geval betreft een vrouw die uit Frans-Guyana kwam. Ik heb haar ook, zonder een mondmasker op te zetten, geholpen. Dat alles heb ik opgenomen. Wat voor bewijs heb je nog meer nodig? Ik heb geen zin meer om mensen te overtuigen." Gedurende de lockdown houdt Cullimore zijn praktijk open. De natuurgenezer ontkent dat het product duur is. "Als je naar een huisarts gaat en die schrijft je medicijnen voor, moet je toch voor de diagnose en de medicijnen betalen? Ik heb ook gestudeerd, alleen is het in natuurgenezing en kruiden." Vanwege de grote vraag naar het product heeft hij voor de lokale markt Gio Verdies als wederverkoper in de arm genomen. Die levert tijdens de verscherpte lockdown alleen op de zaterdag.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina