Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jerry Slijngard besmet met nieuwe coronavirus

Jerry Slijngard besmet met nieuwe coronavirus

11/06/2020 23:50 - Ivan Cairo

Jerry Slijngard, lid van het COVID-19-managementteam.

Jerry Slijngard, lid van het COVID-19-managementteam. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Kolonel Jerry Slijngard, lid van het COVID-19-managementteam, is positief getest op het nieuwe coronavirus. Dit wordt tegenover de Ware Tijd bevestigd door coördinator van het managementteam, Daniëlle Veira. "Ja, helaas, hij is positief getest. We wachten de verdere informatie af", zegt ze. Slijngard is intussen afgezonderd in quarantaine. Zijn situatie is stabiel.

De overige leden van het managementteam zijn niet ziek maar ze worden wel door het BOG gemonitord. Met het personeel van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) dat door Slijngard wordt geleid, zijn goede afspraken gemaakt, meldt Veira, wat betreft het uitvoeren van de werkzaamheden in verband met de aanpak van COVID-19.

Slijngard had zich vorige week vrijdag tijdens de COVID-19-update in de Congreshal nog opgewonden over het onverantwoordelijk gedrag van personen die nog altijd illegaal het land binnenkomen of zich niet houden aan de toen gedeeltelijke lockdown. De NCCR-coördinator hekelde ook het feit dat mensen er alles aan doen om de verscherpte regels te omzeilen. Het blijkt dat er talloze belletjes binnenkomen bij het NCCR van mensen die pasjes willen.

"Total lockdown wan taki yu musu tan na oso. Yu naf go na strati." Hij bracht toen ook naar voren dat door het stijgend aantal positieve gevallen de quarantaineplaatsen vol raken met contactpersonen. "Het zijn geen repatrianten", maakte hij toen duidelijk. Het gros van de mensen blijkt illegaal in het land te zijn. Zijn boodschap aan illegalen was duidelijk. "Kom niet illegaal naar Suriname. Tan ini yu kondre!"

Donderdag steeg de coronabarometer met 24 nieuwe besmettingen van 133 naar 157 actieve cases. Het totaal aantal in Suriname geregistreerde positieve gevallen is nu 168 van wie twee personen zijn overleden. Momenteel zijn 241 personen in quarantaine. De afgelopen dagen is bekend geworden dat verschillende personen die in frontlinie staan bij de bestrijding van het virus, zelf besmet zijn geraakt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina