Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UFC 252: Bigi Boy vs Dos Santos

'Bigi Boy' vecht op 15 augustus tegen Braziliaan Dos Santos

12/06/2020 22:54 - Guillano Bruce

Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik (r) treft op 15 augustus de Braziliaan Junior dos Santos.

Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik (r) treft op 15 augustus de Braziliaan Junior dos Santos. Foto: MMA Fight Night Live  

PARAMARIBO - Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik krijgt over pakweg twee maanden de gelegenheid om zijn eerste nederlaag in de UFC goed te maken. De 32-jarige Surinaamse MMA-vechter komt op 15 augustus uit tegen de vier jaar oudere Braziliaan Junior dos Santos. Dat maakte hij vrijdagavond op zijn Facebookpagina bekend. De locatie van het gevecht is nog niet duidelijk.

Op 9 mei incasseerde Rozenstruik voor het eerst in zijn MMA-carrière een nederlaag. Hij moest in Jacksonville, Florida al na twintig seconden zijn meerdere erkennen in de Kameroener Francis Ngannou. Dat verlies zat Rozenstruik na terugkeer in Suriname nog een beetje dwars. "Maar de volgende tegenstander gaat ervoor boeten."

'Bigi Boy' wist toen nog niet wie zijn volgende opponent zou zijn. Hij wilde in ieder geval geen rematch tegen Alistair Overeem. De Nederlander vroeg drie weken geleden om een herhaling nadat hij in december van Rozenstruik verloor. Ook het feit dat Overeem lager op de ranglijst in de zwaargewichtdivisie staat - hij is achtste achter 'Bigi Boy' die zesde staat - maakte een rematch oninteressant voor Rozenstruik.

"Wij kijken altijd vooruit. Ik wil het liefst iemand die hogerop de ranglijst staat. Dat is het pad dat je moet bewandelen om kampioen te worden", liet deSurinamer twee weken terug weten. Zijn wens gaat in vervulling want Dos Santos bezet de vijfde plek in de zwaargewichtdivisie.

De Braziliaan heeft een langere MMA-carrière dan Rozenstruik maar verloor vaker: van zijn 28 partijen eindigden zeven in een nederlaag. Dos Santos vocht voor het laatst op 25 januari. Hij verloor toen van de Amerikaan Curtis Blaydes. Het gevecht tussen Rozenstruik en Dos Santos vindt op dezelfde avond plaats als het main event van UFC 252 tussen titelverdediger Stipe Miocic (19-3-0) en Daniel Cormier (22-2-0, 1 no contest).

Het wordt de derde keer dat de twee Amerikanen elkaar treffen. In juli 2018 versloeg Cormier zijn landgenoot middels knock-out in de eerste ronde en pakte hij hem de zwaargewichtbelt af. Bij de rematch dertien maanden later heroverde Miocic de titel door Cormier in de vierde ronde knock-out te slaan. Ongeacht de uitslag van de trilogie zegt Cormier er mee op te houden. Ook de 38-jarige Miocic hintte eerder naar zijn 'pensionering',

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina