Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bodybuilder Afton Plein schiet partner dood

Bodybuilder Afton Plein schiet partner dood

21/06/2020 11:12 - Marinio Balsemhof

Bodybuilder Afton Plein schiet partner dood

 

PARAMARIBO - De Surinaamse bodybuilder Afton Plein heeft zijn partner Daphne Hoft (33 jaar) zaterdagavond doodgeschoten. Het geval vond plaats aan de Baikoetoestraat in het ressort Munder. Naar de Ware Tijd verneemt is Plein intussen al aangehouden door de politie.

Hoft was tweede secretaris in het vorige bestuur van de Surinaamse Bodybuilding- en Weightliftingbond (SBWB). Voorzitter Chairme Haakmat-Konigferander is aangeslagen, omdat zij Hoft erg goed heeft gekend. "Het is hard. Ik probeer het nog steeds te verwerken", zegt zij emotioneel tegen de Ware Tijd.

Na het nieuws te hebben gehoord, hoopte zij diep van binnen dat het op onwaarheid berustte. "Ik heb Daphne les gegeven bij de douane en daarna was zij mijn collega", vertelt Haakmat-Konigferander. Zij beschrijft Hoft als een vrolijk mens die altijd vooruitstrevend en creatief is geweest. "Zij wachtte nooit op anderen en was altijd creatief bij het zoeken van oplossingen", weet de voorzitter.

Haakmat-Konigferander vraagt zich af wat er tegenwoordig met de mens gebeurt. Zij wijst erop dat men zich onder welke omstandigheid dan ook moet proberen te beheersen. Men moet proberen om altijd nuchter te blijven, omdat de gevolgen erg zwaar kunnen zijn.

De voorzitter heeft de verdachte ook gekend. Veel weet zij niet over hem, behalve dat hij vorig jaar heeft meegedaan aan de nationale kampioenschappen. Haakmat-Konigferander weet niet bij welke school Plein aangesloten was, omdat hij steeds weer ergens anders trainde.

Volgens bekomen informatie werd Hoft met een schotwond in het hoofd dood aangetroffen in een grijs voertuig aan de Baikoetoestraat, een zijstraat van de Munderweg. Een andere man werd met een verwonding in zijn rechteronderbeen naar het ziekenhuis afgevoerd.

Plein zou ook een woning in de straat zijn binnengedrongen van waar Hoft kort vóór het geval kwam. De schutter raakte in een worsteling met twee mannen. Daarbij zou hij weer hebben geschoten waarbij één van de mannen geraakt werd in zijn rechteronderbeen. Plein zou de handelingen van Hoft waarschijnlijk op de voet hebben gevolgd. De 36-jarige dader is naar verluidt een oud-bekende van de politie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen