Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Beweging ‘Kandidaten van het volk’ niet aangeslagen bij politieke partijen

Beweging ‘Kandidaten van het volk’ niet aangeslagen bij politieke partijen

24/06/2020 22:17 - Aidy Pinas-Agodeba

Beweging ‘Kandidaten van het volk’ niet aangeslagen bij politieke partijen

 

PARAMARIBO - Hoewel ze op meer had gerekend en het volgens haar beter kon, is Judith Tilborg van de beweging 'Kandidaten van het volk', niet ontevreden over het resultaat van het project. Ruim honderd personen zijn voorgedragen als kandidaten van het volk, van wie merendeel wel al was aangesloten bij een politieke organisatie.

"Het doel was om juist meer mensen die nooit eerder de gelegenheid hebben gehad, maar wel de potentie hebben, een kans te geven aan de verkiezing deel te nemen." Ze treurt toch niet omdat de beweging iets nieuws heeft gepresenteerd aan de gemeenschap en er is positief op gereageerd. De samenleving mocht enkele maanden vóór de verkiezingen van mei haar eigen vertegenwoordigers voordragen.

"Enkele van de namen hebben we wel teruggezien op lijsten onder wie Ruben Ravenberg en Fidelia Graand-Galon. Ook ik en andere leden van de beweging waren voorgedragen, maar enkele hebben niet bewilligd. Ik heb op de lijst van DA '91 in Wanica gestaan en Leendert Pocorni was door de SPA in Paramaribo gekandideerd. We zijn dus geen van beiden op de traditionele manier op de lijst geplaatst."

Hoewel enkele politieke partijen aangaven positief te zijn over de beweging, heeft het initiatief weinig ingang gevonden. De verkiezingen zijn intussen achter de rug, maar het werk van de beweging gaat door. Tilborg stelt dat men de ontwikkelingen in de politiek op de voet zal blijven volgen en ook kritisch zal zijn naar de vertegenwoordigers toe. Het volk heeft hen een kans gegeven om zijn belangen te behartigen. "Er zullen altijd actuele zaken zijn die met het volk besproken moeten worden. Ons radioprogramma, iedere zondag, gaat door, zolang de sponsor dat mogelijk blijft maken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina