Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Abop-parlementariërs beslissen zelf over DNA-voorzitterschap

Abop-parlementariërs beslissen zelf over DNA-voorzitterschap

25/06/2020 22:22 - Naomi Hoever

Abop-parlementariërs beslissen zelf over DNA-voorzitterschap

Marinus Bee (l) voert het woord tijdens het congres van de Abop donderdagavond in het centrum aan de Keizerstraat. Foto: Naomi Hoever  

PARAMARIBO - Het congres van de Abop heeft het bestuur donderdag mandaat verleend om een etnisch gemêleerd ministersteam samen te stellen. Voorts is goedgekeurd dat de negen gekozen DNA-leden zelf mogen beslissen wie zij als DNA-voorzitter willen.

Abop zal samen met de VHP, NPS en Pertjajah Luhur de nieuwe regeercoalitie vormen. De geel-zwarte partij mag het DNA-voorzitterschap en de post van vicepresident invullen.

Stanley Betterson, voormalig minister van Regionale Ontwikkeling, zegt dat hij deze termijn geen ministerspost zal bekleden. De partij zal hem anders inzetten. Hij voert verder aan dat de genomen besluiten een uiting van dankbaarheid zijn naar de kiezers die op de Abop hebben gestemd.

Fidelia Graand-Galon, wiens naam op Facebook circuleert als toekomstige vicepresident, legt zich neer bij de twee besluiten. Ze zegt dat ze niet uit is op posities, maar de Here zal beslissen in welke functie ze goed past.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina