Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boothouders rekenen op nieuwe DNA-leden

Boothouders rekenen op nieuwe DNA-leden

26/06/2020 16:04 - Merredith Bruce

Martin Atencio wacht op de installatie van het nieuwe parlement om weer in actie te komen.

Martin Atencio wacht op de installatie van het nieuwe parlement om weer in actie te komen. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De achterstallige brandstofcompensatie die boothouders van Commewijne moeten krijgen, laat nog op zich wachten. Ze realiseren zich echter wel dat zij er voor deze aflopende regeertermijn niet meer op hoeven te rekenen. Daarom wordt uitgekeken naar de installatie van het nieuwe parlement.

Martin Atencio, die de boothouders hierbij ondersteunt, zegt tegen de Ware Tijd dat hij gelijk na de installatie van de volksvertegenwoordigers "in actie" zal komen om uitbetaling van de middelen door hen te laten afdwingen. "Ik ga ervan uit dat men vanaf het moment van installatie wordt uitbetaald. Dus dat wil zeggen dat ze aan de slag moeten. Het gaat om het volksbelang."

Atencio zegt dat hij met enkele van de boothouders praat over de te ondernemen stappen. Om te wachten totdat de nieuwe regering is geïnstalleerd, vindt hij zelf te lang. "Je kinderen zullen uithongeren." De boothouders hebben nog ongeveer negen maanden aan brandstofcompensatie over 2018 tegoed. Zij hadden gehoopt hun geld vóór 25 mei te krijgen.

De 63 vervoerders kregen in maart een deel van de compensatie: SRD 20.000 per persoon en een Covid-19-tegemoetkoming van SRD 5.800. "Maar dat geld is al op, want iedereen heeft schulden en onkosten", zei Atencio enkele weken terug. Hij zegt tegen de Ware Tijd dat de arbeiders met moeite het hoofd boven water houden. "Eén van ze zei me laatst nog dat hij is gaan vissen om zijn gezin te kunnen verzorgen."

Atencio vindt het niet kunnen dat de regering het er wel voor over heeft om voorzieningen van directeuren en onderdirecteuren van departementen te verhogen, terwijl de boothouders in de kou worden gelaten. "Als men dat doet kan men toch evengoed de resterende brandstofcompensatie uitbetalen?"

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina