Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brazilianen gedenken personeel Wanica Ziekenhuis

Brazilianen dekken brandstofkosten personeel Wanica ziekenhuis

27/06/2020 00:00 - Naomi Hoever

Brazilianen dekken brandstofkosten personeel Wanica ziekenhuis

 

PARAMARIBO - Het Braziliaanse instituut Ben Estar heeft waardebonnen van SRD 50 en SRD 100 tot een totaal van SRD 10.000 geschonken aan het Wanica Ziekenhuis. Het geld is om het personeel tegemoet te komen in brandstofkosten. De organisatie schenkt daarnaast drie keer per week water aan de instelling, alsook fruit en soep.

"Wij snappen dat het een afstand is van de stad naar het ziekenhuis, dus hebben we aan het personeel gedacht, dat onmisbaar is voor zo een instelling", zegt Diego Mourão, lid van Ben Estar. De organisatie voelt zich geroepen om de geste te doen om hiermee de smet die op Brazilianen is gelegd, als zouden zij de verspreiders zijn van het nieuwe coronavirus in Suriname, te logenstraffen.

Mourão zegt dat er veel Brazilianen in het land wonen die intussen de Surinaamse nationaliteit hebben. "Maar we willen geen verschil maken tussen nationaliteiten. Onze missie is om te helpen." Brazilianen vormen de grootste migrantengroep in Suriname. Hun aantal wordt geschat op tussen twintigduizend en veertigduizend, van wie het merendeel werkt als illegale goudzoeker of in een beroep dat met goudwinning of -verwerking te maken heeft.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina