Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NPS 'onder voorwaarden' in coalitie

NPS 'onder voorwaarden' in coalitie

28/06/2020 13:56 - Ivan Cairo

NPS 'onder voorwaarden' in coalitie

 

PARAMARIBO - De NPS-structuren hebben zondag tijdens een vergadering in Grun Dyari besloten om "onder voorwaarden" deel te nemen aan de nieuwe coalitie en regering. Wat de voorwaarden precies inhouden is nog niet bekend. Naar de Ware Tijd verneemt komt voorzitter Gregory Rusland later op de dag uit met een verklaring over de gang van zaken en het besluit van zijn partij.

De structuren hebben ervoor gekozen om in het kader van de verkiezingsuitslag waarbij het volk voor verandering van regeerbeleid heeft gekozen te blijven in de coalitie en deel te nemen aan de nieuwe regering. Vrijdag dreigde er een kink in de kabel te komen, nadat beoogde coalitiepartner Abop zich op het standpunt stelde olie en gas niet uit handen te zullen geven en geen voorstander meer is van het instellen van een ministerie van Olie en Gas. Dit ministerie was toegevallen aan de NPS en Natuurlijke Hulpbronnen ging naar Abop.

In de NPS werd vervolgens verbolgen gereageerd en stelden de structureren zich tijdens een vergadering vrijdagmiddag op het standpunt dat de partij desnoods de oppositiebanken opzoekt in plaats dat ze als aanhangsel wordt behandeld. De partijleden waren van oordeel dat wanneer reeds afspraken zijn gemaakt, alle betrokken partijen zich daaraan dienen te houden. Zaterdag kwamen de leiders van de nieuwe coalitie bijeen en werd de ontstane situatie besproken.

Besloten werd tot de oprichting van een ander ministerie: Ruimtelijke ordening en Milieu. Dit department werd in plaats van Olie en Gas aan de NPS aangeboden. In een persbericht stelden de VHP, Abop, NPS en PL dat zondag nadere informatie over deze aangelegenheid zal worden gedeeld met de samenleving nadat de individuele partijen hierover intern een besluit hebben genomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina