Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DNA-vergadering verschoven vanwege coronabesmetting

DNA-vergadering verschoven vanwege coronabesmetting

01/07/2020 22:00 - Ivan Cairo

De vergaderzaal van De Nationale Assemblee wordt ontsmet.

De vergaderzaal van De Nationale Assemblee wordt ontsmet.  

PARAMARIBO - Nadat bekend werd dat enkele politici die zich afgelopen maandag in het parlement bevonden bij de installatie van de nieuwe leden besmet zijn met het coronavirus zijn de ruimten van De Nationale Assemblee (DNA) woensdagmiddag grondig ontsmet. Voor donderdag stond een huishoudelijke vergadering van het college op programma. Deze vergadering is nu verschoven naar vrijdag 3 juli. De DNA-leden zullen onder andere de verkiezing van de president en vicepresident bespreken.

Zowel de vergaderzaal als andere ruimten kregen een flinke reinigingsbeurt. PL-leider Paul Somohardjo die de bijzondere openbare vergadering maandag vanaf de publieke tribune volgde heeft het virus onder de leden. Hij wordt verpleegd op de IC-afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Naar verluidt is zijn situatie stabiel.

Ook Gregory Rusland en Jerrel Pawiroredjo r espectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van de NPS zijn positief getest op het COVID-19 virus. Het testresultaat bij Chandrikapersad Santokhi (VHP) is negatief. Parlementsvoorzitter Ronnie Brunswijk (Abop) is ook positief getest en ter verpleging opgenomen in het AZP. De overige politieke leiders van wie de test negatief zijn moeten ook in quarantaine zoals alle andere personen die in contact zijn geweest met een besmette persoon.

Vanwege de ontstane situatie gaan een aantal face-to-face gesprekken die de leiders van deze partijen met elkaar en met anderen zouden voeren niet door. Medewerkers van De Nationale Assemblee die maandag in contact waren met de politici hebben de instructie gekregen hun eigen toestand goed te monitoren. Zodra zij klachten of symptomen ontwikkelen moeten zij onmiddellijk contact maken met het BOG.

Rusland heeft via Facebook partijgenoten opde hoogte gesteld dat hij en zijn echtgenote woensdagmiddag het slechte nieuws kregen dat ze met het coronavirus zijn besmet. "Ik ga ervan uit dat ik heel voorzichtig ben geweest maar merk dat je niet voorzichtig genoeg kan zijn. Kennelijk zijn er gevallen van COVID-19 in Grun Dyari en daarbuiten in werksfeer onder andere DNA geconstateerd". Hij deelt verder mee dat het partijcentrum vrijdag wordt gedesinfecteerd en alleen voor noodgevallen wordt open gesteld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina