Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Leerlingen oneens met hervatten onderwijs

Leerlingen oneens met hervatten onderwijs

03/07/2020 15:44 - Naomi Hoever

Leerlingen oneens met hervatten onderwijs

 

PARAMARIBO - De Studentenunie is het niet eens met het besluit de school en de repetitieronde voor de examenklassen op 6 juli aan te vangen, gezien het toenemende aantal coronabesmettingen. Bovendien zijn de vierde en vijfde klassen van de VOS-scholen onvoldoende voorbereid op de repetitieronde. Dit blijkt uit een brief aan de directeur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC).

De leerlingen schrijven dat zij laat zijn geïnformeerd over de leerstof en de verzorging van de lessen en dat sommige leerkrachten onprofessioneel hebben gehandeld. OWC-minister Lilian Ferrier stelt desgevraagd tegenover de Ware Tijd dat leerlingen zoveel mogelijk gebruik moeten maken van de gelegenheid om alsnog succesvol deel te kunnen nemen aan de examens. Ten overvloede benadrukt de bewindsvrouw dat alleen studenten die eind juli examen moeten doen zijn opgeroepen om de school te bezoeken. De overige studenten stromen door op basis van de resultaten van de schoolonderzoeken (eerste en tweede SO).

In de brief van de studentenunie staat dat "enkele leerkrachten heel weinig aandacht aan de leerlingen gaven bij het behandelen van de leerstof. Op sommige scholen is er slecht les gegeven of helemaal niet", staat in een brief aan de directeur. Puntsgewijs geeft de Studentenunie aan dat de vierde en vijfde klassen van het Lyceum 2 weinig tot geen lessen hebben gehad. Q-leerlingen hebben minder les gekregen dan zij van de S-richting. Op de Henry Hassankhan Scholengemeenschap hebben de vierde en vijfde klassen wel drie maanden les gehad in een aantal vakken, maar bij andere zijn ze pas begonnen toen ze hoorden dat er een toetsing zou komen.

De leerlingen stellen dat er geen rekening is gehouden met de voorbereiding "en wij moeten presentaties en repetities maken in een heel korte periode". Op Havo 4 is er weinig contact met de leerkrachten en de directie. Leerlingen die mondeling examen moesten doen en geen voorzieningen hadden, waaronder internet, worden naar de inspectie gestuurd. De Studentenunie stelt voor dat de repetities van de vierde en vijfde klas worden verschoven met twee weken en dat de scholen pas openen indien er strengere maatregels tegen het coronavirus worden doorgevoerd. Een andere suggestie is meer onlinelessen, een actievere houding van leerkrachten en voor leerlingen die geen internet hebben lessen op school onder strenge beschermingsvoorwaarden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina