Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Noodhulp-app nog niet echt aangeslagen

Noodhulp-app nog niet echt aangeslagen

03/07/2020 22:33 - Merredith Bruce

Noodhulp-app nog niet echt aangeslagen

Foto: 4U Agency  

PARAMARIBO - De SOS-noodhulpapp die drie maanden geleden door applicatiebedrijf 4u Agency is ontwikkeld, is nog niet echt aangeslagen. Dat concludeert Gino Eersel, directeur van het bedrijf, aan de hand van het aantal downloads - 230 - tot nu toe.

De applicatie maakt het mogelijk om hulpdiensten zoals politie en brandweer met één klik meteen telefonisch te bereiken, wat het handig maakt voor personen die in een noodsituatie verkeren. Omdat de verbinding rechtstreeks is tussen de gebruiker en de hulpdienst is er volgens Eersel geen zicht op het gebruikersgedrag. Dat dit moeilijk te beoordelen is, komt ook omdat de applicatie geen actieve internetverbinding nodig heeft; ook zonder internet kan daar gebruik van worden gemaakt.

De downloads hoeven volgens Eersel niet meteen te betekenen dat men al gebruik heeft gemaakt van deze digitale mogelijkheid. "Het is een applicatie die men niet graag gebruikt, want niemand wenst om in een noodsituatie te komen verkeren." Het bedrijf krijgt naar zijn zeggen wel feedback van personen die de mogelijkheden hiervan positief noemen.

Hoewel nog niet veel mensen de app hebben gedownload, is het bedrijf al bezig om de mogelijkheden verder uit te breiden. De bedoeling is om een premium versie aan te bieden, waarbij de gebruiker maandelijks tegen een vast tarief veel meer kan doen. Zo wil het bedrijf het mogelijk maken dat de app wordt gekoppeld aan diverse diensten zoals securitybedrijven, ambulanceservice of een hulpdienst die de gebruiker zelf als noodzakelijk ziet. "Als je bijvoorbeeld in autonood bent, zou je via de app de monteur kunnen bereiken en meteen jouw locatie kunnen aangeven."

Het bedrijf heeft bij de voorbereidingen van de applicatie gesprekken gehad met de politie en brandweer die er enthousiast over waren. Met de politie wordt nagegaan hoe de applicatie met de meldkamer kan worden geïntegreerd. De SOS-app is met de mogelijkheden die het biedt tot zover bekend een unicum in het land. De ontwikkelaars willen hiermee bijdragen aan een veiliger Suriname. Eersel zei in een eerder gesprek met de Ware Tijd dat de applicatie ook handig is voor toeristen die de Surinaamse alarmnummers niet kennen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina