Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Medische deskundigen naar Rosebel Goldmines

Medische deskundigen naar Rosebel Goldmines

04/07/2020 00:00 - Jason Pinas

Medische deskundigen naar Rosebel Goldmines

 

PARAMARIBO - Een team van medische deskundigen gaat zaterdag naar het complex van Rosebel Gold Mines in district Brokopondo. De artsen gaan voor een evaluatie met de werknemers en de bedrijfsleiding. Sinds op 10 juni een arbeider positief testte op Covid-19, steeg het aantal besmettingen sindsdien naar 75.

Daniëlle Veira, coördinator van het nationaal Covid-19-managementteam, zei vrijdag tijdens de reguliere persconferentie dat de situatie op de plant van de multinational redelijk onder controle is. Echter, er moet nog officieel worden vastgesteld wat de stand van zaken nu is.

Het bondsbestuur heeft onlangs haar misnoegen geuit over het feit dat werknemers nu al ruim drie weken in quarantaine zitten, terwijl doorgaans de afzonderingsperiode maximaal veertien dagen. De arbeiders die in quarantaine zijn, zijn volgens Veira op verschillende locaties ondergebracht.

Waarom het personeel van Rosebel zolang in quarantaine blijft, is volgens Otmar Biswane, woordvoerder van de Rosebel Gold Mines Werknemersorganisatie niet duidelijk. De communicatie vanuit de top van het bedrijf laat naar zijn zeggen te wensen over. Intussen heeft het bondsbestuur een brief gestuurd naar verschillende instanties waaronder het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg en het Covid-19-managementteam waarin er om duidelijkheid wordt gevraagd.

Veira: "Er wordt gebruikgemaakt van een periode van veertien dagen. Als de medici ervan uitgaan dat het langer moet duren kan het langer duren." Ze vroeg aan de personeelsbond om nog even geduld te hebben en de bevindingen van het medische team af te wachten. Op 17 juni werd de eerste medische missie gestuurd naar de plant. Vijf dagen daarvoor gingen de arbeiders in actie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina