Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Driemaal is scheepsrecht voor Ann Sadi

Driemaal is scheepsrecht voor Ann Sadi

05/07/2020 07:52 - Merredith Bruce

Ann Sadi legt de belofte af bij haar het aanvaarden van het lidmaatschap van DNA. Ze heeft een waslijst klaarliggen van zaken die in Commewijne moeten worden aangepakt.

Ann Sadi legt de belofte af bij haar het aanvaarden van het lidmaatschap van DNA. Ze heeft een waslijst klaarliggen van zaken die in Commewijne moeten worden aangepakt. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Nadat Annie Sadi in 2000 en 2015 zonder het gewenste resultaat namens de NDP gekandideerd werd in Commewijne, heeft de politica deze keer haar doel wel bereikt. Ze is met 1.370 stemmen gekozen als volksvertegenwoordiger en bezet daarmee de enige zetel voor de NDP in het district. De overige drie gingen naar de VHP (2) en Pertjajah Luhur (1).

Voor Sadi is deze keuze "een bekroning op haar werk". Hoewel zij degenen die op haar en de partij hebben gestemd dankbaar is, zou ze zich, ongeacht welke positie, "blijven inzetten voor land en volk". Dat ze deze keer als lijsttrekker aanzienlijk minder stemmen heeft gehaald dan in 2015 doet daar niets van af. Sadi haalde bij die verkiezingen wel de meeste stemmen 3.357, maar die waren niet genoeg om bij voorkeur te worden gekozen.

De politica heeft een lange lijst van zaken die zij gerealiseerd wil zien in Commewijne en waar zij vanuit het hoogste college van staat de aandacht op zal vestigen. Zo is het van groot belang dat de plaatselijke aanmeerfaciliteiten worden aangepakt, omdat de staat waarin ze nu verkeren niet is wat het wezen moet. De parlementariër pleit verder voor een landbouwschool in Commewijne. "Wanneer je praat over productie, kijk je in de eerste plaats naar faciliteiten die de landbouw stimuleren."

Dat het volgens haar koffiedik kijken is om vanuit de oppositie het gewenste te bereiken, houdt haar er niet vanaf om daarvoor te pleiten. Een andere prioriteit is de uitbreiding van de studiemogelijkheden in het district, gezien het toenemende bewonersaantal. De politica merkt op dat er al "heel wat" is gedaan wat betreft de ontwikkelingen in het district, maar stelt dat het altijd beter kan. Ze noemt ook de behoefte aan opvanghuizen om mannen of vrouwen, die in een crisissituatie zijn, tijdelijk te accommoderen en sportfaciliteiten voor jongeren.

De politica laat het besluit of ze blijft aanzitten als voorzitter van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne over aan de leden. Zelf heeft ze er geen moeite mee om dit te combineren met haar nieuwe functie. "Als je je werk goed doet met het totale team, zou dat geen probleem hoeven te zijn. Waar er een wil is, is er een weg."

Over de boothouders is er de afgelopen periode veel te doen geweest. Enkele van hen dringen aan op de uitbetaling van achterstallige brandstofcompensatie. Echter, volgens Sadi ligt dit nu op het bord van het ministerie van OWT&C en Financiën. Ze zegt dat het bestuur altijd in conclaaf is met vergunninghouders. Het besluit over wanneer de boten weer mogen varen, is een aangelegenheid van het Covid-19-managementteam. Daarover is er vooralsnog geen duidelijkheid.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina