Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Japin-afdeling wil Levens of Fernald als minister

Japin-afdeling wil Levens of Fernald als onderwijsminister

05/07/2020 19:44 - Ivan Cairo

Japin-afdeling wil Levens of Fernald als onderwijsminister

 

PARAMARIBO - De oud-ministers Marie Levens (Buza) en Ivan Fernald (Defensie) zijn door de werkgroep Onderwijs van het Japin, het wetenschappelijk bureau van de NPS, voorgedragen als kandidaat-minister voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Dat is per brief op 25 juni meegedeeld aan het hoofdbestuur, congresbestuur, adviesraad en Japin.

De Ware Tijd verneemt dat Levens zou hebben aangegeven niet als minister te willen dienen, maar bereid is de nieuwe bewindspersoon te ondersteunen in de functie. Het besluit om Fernald en Levens voor te dragen nam de werkgroep tijdens een Zoom-meeting op 4 juni. Aangegeven wordt dat beide kandidaten deskundig zijn en ook politieke ervaring hebben.

Voorts hebben ze kennis van het onderwijs op verschillende niveau's en hebben beide een brede visie van en over het onderwijs als geheel. Personen in de NPS reageerden zondagmiddag verbaasd dat de Adviesraad van partijvoorzitter Gregory Rusland een mededeling ontving waarin wordt gevraagd om kandidaten voor de ministeries van Ruimtelijke ordening en Milieu, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur voor te dragen.

"Gaarne wens ik uw inzichten te vernemen via de app of mail, omdat het houden van een reguliere vergadering vanwege de omstandigheden (COVID-19) niet mogelijk is. Zodra ik de gegevens binnen heb zal ik die uiteindelijk aan de congresvertegenwoordigers voorleggen en na afstemming doorgeven aan de presidentskandidaat tegen maandag 5.00 p.m., zodat die zijn werk kan voortzetten", stelt de voorzitter. Volgens een ingewijde heeft dit voor enige consternatie gezorgd omdat de structureren ervan uitgingen dat voor Onderwijs reeds voordrachten zijn gedaan en derhalve alleen voor Ruimtelijke ordening en Milieu nog kandidaten gepresenteerd moeten worden aan het hoofdbestuur.

"Als mevrouw Levens zegt dat ze geen minister wil worden, dan blijft er maar één kandidaat over en dat is ex-minister Fernald. We zijn dus verbaasd dat de voorzitter nog naar kandidaten voor Onderwijs vraagt", zegt de ingewijde. Pogingen van de redactie van de Ware Tijd om een reactie van voorzitter Rusland te vernemen bleven vruchteloos. De NPS-topman is één van de drie politieke leiders die vorige week positief zijn getest op het coronavirus. Hij is in isolatie geplaatst.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina