Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Noodtoestand zuiden Brazilië

Noodtoestand zuiden Brazilië

05/07/2020 18:53 - Van onze redactie

De schade in Santa Catarina nadat de cycloon met een snelheid van 120 kilometer per uur door het gebied raasde.

De schade in Santa Catarina nadat de cycloon met een snelheid van 120 kilometer per uur door het gebied raasde. Foto: MercoPress  

SANTA CATARINA - De staat Santa Catarina in Brazilië heeft de noodtoestand uitgeroepen. Samen met Rio Grande do Sul wordt de staat getroffen door hevige stormen. In het zuiden van Brazilië zijn daardoor minstens twaalf mensen om het leven gekomen.

Het stormweer veroorzaakte aardverschuivingen en talloze huizen liepen schade op. Op televisie was te zien hoe een dak in Florianopolis helemaal werd weggerukt. Meer dan 1,3 miljoen mensen in Santa Catarina kwamen tijdelijk zonder stroom te zitten.

President Jair Bolsonaro is in het weekend met een helikopter gevlogen over het getroffen gebied rond de stad Florianopolis om de schade op te meten. De autoriteiten spreken van een "extra tropische cycloon" in combinatie met een koudefront.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina