Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nog geen vakantievluchten van KLM naar Suriname

Nog geen vakantievluchten van KLM naar Suriname

06/07/2020 15:56 - Merredith Bruce

KLM noch SLM voert voorlopig vakantiereizen uit.

KLM noch SLM voert voorlopig vakantiereizen uit. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - KLM vliegt vanaf 13 juli ook op de zaterdag tussen Nederland en Suriname. Dat gebeurt nu nog alleen op de dinsdagen. Martijn Ten Broecke die de vliegmaatschappij vertegenwoordigt in Suriname, Guyana en Trinidad en Tobago, verduidelijkt op vragen van de Ware Tijd dat het reizen vanuit Suriname naar Nederland voorlopig alleen voor dringende redenen kan en onder voorwaarden van de Europese Unie (EU).

Ze hanteert daarbij een lijst met landen waarvoor het EU-inreisverbod is opgeheven en één met landen waarvoor dit verbod nog geldt. Inwoners van landen waar nog een inreisverbod geldt, zoals Suriname, mogen alleen bij uitzondering reizen. "Echt puur vakantie of dergelijk mag nog niet", zegt Ten Broecke.

De uitzonderlijke gevallen kunnen zijn het bezoeken van een terminaal ziek familielid en het bijwonen van een begrafenis. Dit is bedoeld voor eerstegraads- (partner en kinderen) en tweedegraadsfamilieleden (kleinkinderen). Ten Broecke zegt dat de zwaarwegende redenen met documenten aangetoond moeten worden. De uitzonderingen gelden verder voor onder meer diplomaten en humanitaire hulpverleners. De lijst van voorwaarden en landen waarvoor een inreisverbod geldt, wordt tweewekelijks aangepast.

Het KLM-toestel komt voorlopig dus alleen met vracht vanuit Amsterdam naar Suriname en vliegt terug met passagiers én vracht. Ook SLM voert nog geen vakantiereizen uit. Nu vliegt de maatschappij nog alleen op de woensdag naar Amsterdam (cargo- en repatriëringsvluchten, … red.). Directeur Radjesh Radjkoemar zegt tegen de Ware Tijd dat de plannen al gereed zijn voor één extra vlucht per week. "Het wachten is om de eigen Boeiing 777-200 ER in gebruik te nemen." Het certificeringsproces van dit toestel wordt nog afgewacht.

Eerder zei de SLM-voorman dat er gesprekken worden gevoerd met het Covid-19-managementteam over het gefaseerd openstellen van het luchtruim. Naar verluidt was tentatief 15 juli als streefdatum gesteld. Overigens, de maatschappij was al van plan om deze maand te beginnen met reguliere vluchten, maar moest haar streven gaandeweg bijstellen toen de Covid-19-situatie slechter werd. Doordat zij repatriëringsvluchten uitvoert, is de SLM feitelijk al gereed om weer regulier te mogen vliegen, maar de toestemming van de lokale autoriteiten is bepalend.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina