Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SVB wil nieuw seizoen in september starten

SVB wil nieuw seizoen in september starten

06/07/2020 22:49 - Marinio Balsemhof

SVB wil nieuw seizoen in september starten

Een Robinhooder (l) en een speler van Leo Victor in duel om de bal. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het nieuwe seizoen van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) moet in september starten. De overkoepelende organisatie wil ook met een derde divisie van start gaan. De lidbonden moeten daarom nu hard werken en met voorstellen komen, omdat zij de ploegen moeten leveren.

SVB-voorzitter John Krishnadath bevestigt tegenover de Ware Tijd dat de leden hebben besloten om het nieuwe seizoen in de eerste week van september aan te vangen "indien de omstandigheden het toelaten". Het bestuur besloot eerder op advies van de clubs om het competitiejaar 2019/20 te stoppen vanwege onder meer de Covid-19-uitbraak in het land. Daarnaast vonden clubs dat zij de middelen ontbeerden om in korte tijd twee keer een grote investering te doen, omdat zij bij de herstart nagenoeg hetzelfde zouden moeten uitgeven als bij de start van het nieuwe seizoen.

De lidbonden moetem zich buigen over een derde divisie die in het leven zal worden geroepen door de moederorganisatie. Het SVB-bestuur en de leden zijn al een poos hiermee bezig. Krishnadath, die aangeeft dat er sinds 30 mei hierover is gesproken, stelt dat er uiteraard eerst overeenstemming moet worden bereikt met de lidbonden over hoe ze het willen en zien. Wanneer zaken helemaal rond zijn zullen die weer in een alv bekrachtigd moeten worden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina