Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Markthouders wachten op Covid-19-steun

Markthouders wachten op Covid-19-steun

07/07/2020 17:54 - Naomi Hoever

In mei begon de regering met de registratie van personen die in aanmerking zouden komen voor Covid-steun. Echter, de tweeduizend marktstandhouders die zich hebben opgegegevn nog steeds geen cent ontvangen.

In mei begon de regering met de registratie van personen die in aanmerking zouden komen voor Covid-steun. Echter, de tweeduizend marktstandhouders die zich hebben opgegegevn nog steeds geen cent ontvangen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Om te voorkomen dat meer dan tweeduizend markthouders zich massaal zouden registreren voor het noodfonds, heeft de belangenorganisatie na overleg besloten de aanvraag gezamenlijk in te dienen. Het is de organisatie gelukt om binnen drie dagen de tweeduizend standhouders te registreren en de stukken in te dienen bij het Covid-19-noodfonds.

Al langer dan vijftien weken zijn de Centrale - en Vreedzaam Markt gesloten. Ondanks alle andere markten, winkels en andere instanties normaal open waren, is het verdienen voor marktventers niet mogelijk. Door twee weken full lockdown was het voor de standhouders velen malen zwaarder. Ze kunnen worden gerekend tot één van de zwaarst getroffen groepen.

Echter, het is nu langer dan zes weken geleden dat de formulieren van standhouders van de twee markten om in aanmerking te komen voor de financiële steun, zijn ingediend. De belangenorganisatie is constant bezig met het fonds om na te gaan wanneer de middelen worden vrijgemaakt voor de uitbetaling.

De standhouders hebben van het ministerie van Regionale Ontwikkeling te horen gekregen dat de registratie al is verwerkt en dat er gewerkt wordt aan het vrij maken van de middelen over mei en juni. Hen is beloofd dat er voor een spoedige uitbetaling van deze groep zal worden gezorgd. De situatie van de standhouders is nijpend. De standhouders zijn nu gesprekken aan het voeren over het wederom openstellen van de Centrale markt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina