Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19: 17de dode en 31 positieve gevallen

Covid-19: 17de dode en 31 positieve gevallen

08/07/2020 18:23 - Van onze redactie

Covid-19: 17de dode en 31 positieve gevallen

 

PARAMARIBO - Woensdag is een zeventiende persoon in Suriname overleden als gevolg van het nieuwe coronavirus. Daarnaast zijn er 31 besmettingen bijgekomen.

Op de officiële Covid-19-website wordt aangegeven dat de overleden patiënt lag in het Regionaal Wanica Ziekenhuis. Dat was ook het geval met de zestiende persoon die dinsdagavond overleed. Het vijftiende sterfgeval, dinsdagochtend gemeld, betrof een patiënt die in het Academisch Ziekenhuis lag. Momenteel worden vijf mensen, besmet met Covid-19, verpleegd op de Intensive Care Unit.

Met 31 nieuwe gevallen klom het totaal van Suriname woensdag naar 665, waarvan 214 active cases. Het aantal genezen personen nam met 26 toe naar 434 en burgers in quarantaine verminderde met vier tot 221. Sinds dinsdagavond wordt er op de website ook de term 'Lost to Follow-Up' gebezigd. Het aantal van de nieuwe categorie bedraagt tien.

Volgens de verklaring op de website gaat het bij Lost to Folluw-Up (LTFU) om "een groep Covid-19 positief geteste patiënten die niet te bereiken is voordat ze genezen kon worden verklaard van dit virus". Deze 'onvindbare mensen' worden niet aangetroffen op het opgegeven adres of zijn vertrokken naar het buitenland, waarbij de gezondheidsautoriteiten niet altijd zijn gemeld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina