Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen tegenkandidaten voor Santokhi en Brunswijk

Geen tegenkandidaten voor Santokhi en Brunswijk

08/07/2020 19:24 - Jason Pinas

Chandrikapersad Santokhi (l) en Ronnie Brunswijk (r) worden op 13 juli - als er geen verrassingen zijn - de nieuwe president en vicepresident van Suriname.

Chandrikapersad Santokhi (l) en Ronnie Brunswijk (r) worden op 13 juli - als er geen verrassingen zijn - de nieuwe president en vicepresident van Suriname. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De verkiezing van Chandrikapersad Santokhi en Ronnie Brunswijk tot respectievelijk president en vicepresident zal naar het schijnt soepel verlopen. Het tweetal zal geen concurrentie hebben in deze strijd. Rond half drie woensdagmiddag is de kandidaatstelling van de twee politieke leiders, ondersteund door alle 33 leden van de nieuwe coalitie, ingediend.

Marinus Bee, fractievoorzitter van de Abop, diende de stukken van Santokhi in, terwijl VHP-fractieleider Asieskumar Gajadien hetzelfde deed met de documenten van Brunswijk.

De Abop-voorzitter, die op 29 juni werd gekozen tot voorzitter van De Nationale Assemblee, zei dat hij persoonlijk in de uitvoering wil zijn vandaar dat hij afstand heeft gedaan van het voorzitterschap. Kritiek uit de gemeenschap heeft hem niet op andere gedachten gebracht.

Voor Santokhi vormt het criminele verleden van Brunswijk geen vuiltje aan de lucht. Als leider van de nieuwe coalitie is hij ervan overtuigd dat het nieuwe regeerteam Suriname naar betere tijden zal leiden. De verkiezing van de nieuwe president en vicepresident staat gepland voor 13 juli.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina