Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mogelijk 'wurgcontracten' SLM

Nieuwe regering mogelijk opgezadeld met 'wurgcontracten' SLM

08/07/2020 04:55 - Wilfred Leeuwin

Het eventueel nieuwe contract van de SLM-directeur Radjesh Radjkoemar wordt woensdag besproken.

Het eventueel nieuwe contract van de SLM-directeur Radjesh Radjkoemar wordt woensdag besproken. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De regering en de raad van commissarissen (rvc) van SLM praten woensdag op de valreep over het mogelijk verlengen van het arbeidscontract van algemeen directeur Radjesh Radjkoemar en financieel directeur Rachel Kolf Deira. Onder het personeel is er beroering. Echter, niet zozeer om de eventuele contractverlenging, maar uit vrees dat verlengen van de verbintenis, in de periode waarin de regering demissionair is, veel weg zal hebben van een 'wurgcontract'.

De directeur van stichting Planbureau, die samen met de regering aandeelhouder is van de SLM en de directie en rvc van SLM zijn uitgenodigd voor een Algemene Aandeelhouders Vergadering op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Minister Vijay Chotkan heeft de vergadering laten uitschrijven. Het enige agendapunt is het contract van de beide directieleden.

Op 15 juni werd een WhatsApp-bericht verspreid met de mededeling dat de regering, nog vóór haar aftreden, een directeur operationele diensten zou benoemen. Dit bericht zorgde voor enige commotie, omdat binnen de SLM deze functie niet bestaat en er sprake zou zijn van een "politiek wurgcontract".

Volgens het bericht toen zou die functie worden ingevuld door de waarnemend president-commissaris, Faizel Baarn. Door de Ware Tijd benaderd zei hij van niets af te weten, geen ambitie te hebben noch te zijn benaderd. Ook de SLM-directeur en de regering ontkenden de benoeming.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina