Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verbitterde Hooghart: 'Dankbaarheid is uit den boze'

Verbitterde Hooghart: 'Dankbaarheid is uit den boze'

08/07/2020 05:50 - Naomi Hoever

Dat VHP'er Krisha Mathoera 20.379 stemmen kreeg en hij slechts 95, betekent voor Ronald Hooghart dat goed doen gevaarlijk is.

Dat VHP'er Krisha Mathoera 20.379 stemmen kreeg en hij slechts 95, betekent voor Ronald Hooghart dat goed doen gevaarlijk is. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De door kiezers afgewezen Ronald Hooghart (NDP) zegt in gesprek met de Ware Tijd niet teleurgesteld te zijn over het feit dat hij niet terugkomt in het parlement, maar hij is duidelijk verbitterd. Hij kan het niet verkroppen dat VHP-kandidaat Krishnapersad Mathoera in Paramaribo twintigduizend stemmen heeft gehaald en hij 95.

De vakbondsleider/politicus zegt dat hij de houding van kiezers niet begrijpt. "Elke dag waren er tientallen mensen op kantoor met tig problemen." Dit geeft volgens hem aan dat het volk geen discipline in denkrichting en goedmoedigheid heeft." Het volk kijkt niet naar goede daden en feitelijkheden, maar ik wil ook niet zeggen dat er emotioneel is gestemd."

Hooghart, die vijf jaar geleden naar de NDP ging, gaat er prat op heel veel personen in nood te hebben geholpen, maar dat er toch niet op hem is gestemd. In zijn klaagzang neemt hij Mathoera op de korrel. "Wat heeft zij in dit land gedaan voor mensen om zoveel stemmen te behalen en ik krijg bijna niets."

Dit maakt dat men volgens hem niet over sociale rechtvaardigheid, ethiek en moraal moet praten. Hij noemt het ondenkbaar dat men zo heeft gehandeld. "Dat wil zeggen dankbaarheid is uit den boze." Hij heeft er moeite mee dat kiezers geen dankbaarheid tonen aan zij die werken. "Ik ben continu bezig. Dan wordt er op Mathoera gestemd en niet op Hooghart. Dat wil zeggen dat goed doen gevaarlijk is. Doe liever niets dan wordt er wel op je gestemd."

Op de vraag of hij zich weer bezig zal houden met het vakbondswerk zegt hij: "Ik ben altijd bezig geweest op het arbeidersvlak." Over zijn zichtbaarheid de afgelopen periode als vakbondsleider ten opzichte van de mei dagen in 1999 zegt hij dat men tijden moet bekijken. "Vene heeft ook een poos geregeerd zonder last van mij te hebben. Als je iets kan bewerkstelligen in rust dan doe je dat. Als men naar je luistert en je een groot deel gedaan krijgt, hoef je niet de straat op."

In zijn mening over de recente benoemingen ensalarisverhoging verwijst hij naar de eigenaar van een mediabedrijf die naar zijn weten al twintig jaar een overheidssalaris ontvangt zonder ervoor te werken. Hij noemt het cultuur dat opeenvolgende regeringen lastminutebenoemingen hebben doorgevoerd. Volgens hem kan je van cultuur niet afstappen. Het moet zelf langzaamaan verdwijnen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina