Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Banken kampen met cash voorraadprobleem SRD's

Banken kampen met cash voorraadprobleem SRD's

09/07/2020 15:37 - Van onze redactie

Banken kampen met cash voorraadprobleem SRD's

 

PARAMARIBO - Wat al enkele dagen merkbaar is, is donderdag eindelijk bevestigd door de Surinaamse Bankiersvereniging. "De Surinaamse banken kampen met een tijdelijk cashvoorraadprobleem in Surinaamse dollar", wordt bekendgemaakt in een persbericht. Door dit probleem worden de ATM's onvoldoende aangevuld, is er een daglimiet van SRD 1.000 en zijn er beperkingen opgelegd bij contante opnames in de bank.

SBV: "De banken betreuren deze overmachtssituatie en de irritatie die dit bij de klanten veroorzaakt." Er wordt met de Centrale Bank van Suriname nauw samengewerkt aan een spoedige oplossing. Verwacht wordt dat in de tweede helft van juli de situatie zal zijn gewijzigd.

De SBV benadrukt dat deze schaarste aan contante SRD's "geen consequenties" heeft voor de girale beschikbaarheid van de Surinaamse munt. Het lokale interbancaire betalingsverkeer vindt namelijk normaal voortgang. "Er zijn geen beperkingen op girale overmakingen", wordt onderstreept.

De belangenorganisatie adviseert de samenleving "om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de gratis digitale en girale betaaloplossingen zoals online- en mobile banking, e-wallets en POS-betalingen". Deze ondervinden namelijk geen gevolgen van het cashvoorraadprobleem. Op de winkeliers wordt een beroep gedaan om de POS-betaalmogelijkheden aan de klanten beschikbaar te stellen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina