Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Beleggers akkoord met uitstel van betaling

Beleggers akkoord met uitstel van betaling

10/07/2020 20:54 - Ivan Cairo

Beleggers akkoord met uitstel van betaling

 

PARAMARIBO - Beleggers die december vorig jaar via Oppenheimer Funds geïnvesteerd hebben in Surinaamse obligaties hebben ingestemd met uitstel van aflossing van de hoofdsom. Hierdoor is het gevaar dat het land internationaal wordt gebrandmerkt als wanbetaler en van ratingbureaus de default-status krijgt, voorlopig afgewenteld.

Paramaribo heeft de internationale kapitaalmarkt donderdag via een communiqué laten weten dat obligatiehouders akkoord zijn gegaan met het verzoek om op een later tijdstip te beginnen met de schuldaflossing. De regering kreeg de verlossende mededeling 06.00 uur woensdagavond Surinaamse tijd. De tegenpartij ging akkoord onder de voorwaarde dat alvast de rentebetaling van circa 9 miljoen US dollar werd overgemaakt.

De afspraak is dat Suriname pas in december dit jaar of juni 2021 begint met aflossing van de hoofdsom. Dit hangt echter af van de aanvang van een zeer waarschijnlijk economische hervormingsprogramma dat door het Internationaal Monetair Fonds zal worden ondersteund. Finabank had zich in een eerder stadium uit de onderhandelingen teruggetrokken en is niet betrokken bij deze deal.

De obligaties die in 2023 vervallen zijn oorspronkelijk uitgegeven op 20 december 2019 voor een totaal hoofdsom van 125 miljoen US dollar. Met dit geld is multinational Alcoa voor achterstallige stroomrekeningen betaald waardoor de staat Suriname de Afobakawaterkrachtcentrale over te nemen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina