Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eisers wijzigen vordering tegen NPS-bestuur

Eisers wijzigen vordering tegen NPS-bestuur

11/07/2020 12:35 - Ivan Cairo

Eisers wijzigen vordering tegen NPS-bestuur

 

PARAMARIBO - Na een minnelijke schikking tussen partijen hebben Michael Loswijk en Eric Feller zaterdag hun eis in het kortgeding tegen het NPS-hoofdbestuur en de bestuursleden gewijzigd. Hun eisen omtrent het houden van een partijcongres om kandidaatministers aan te wijzen en het geven van ondersteuning aan door de coalitie voorgedragen kandidaten voor de functies van president en vicepresident hebben zij ingetrokken.

De overige eisen over het deugdelijk financieel verslag doen door het hoofdbestuur en het houden van bestuursverkiezingen blijven overeind. De wijzigingen werden aan de kortgedingrechter voorgehouden door de advocaat van de eisers, Antoon Karg. Gerold Sewcharan, advocaat van het NPS-hoofdbestuur, gaf daarop te kennen zich terug te kunnen vinden in de eiswijziging.

Deze zou hebben plaatsgevonden in een "gemoedelijke sfeer en minnelijke opstelling van partijen", zei hij. De vermindering van eis was in overleg met elkaar geschied omdat terwijl de rechtszaak diende reds en congres van de NPS werd gehouden. De rechter bepaalde toen dat voortgang van het proces op 23 juli zal plaatsvinden. Op die dag wil zij van partijen horen of zij door gaan met deze zaak proces.

Ze merkte op dat er zich tijdens het congres zaken zouden kunnen voordoen die van invloed zouden kunnen zijn op de vordering. De magistraat wilde voorkomen dat de procespartijen in een situatie zouden komen om uitstel te vragen vanwege ontwikkelingen die zich tijdens het congres zouden kunnen voordoen. "Partijen hebben in goed overleg kennis genomen van het feit dat het Congres bijeen is om te beslissen over een deel van waar de overige vorderingen over gingen", zei advocaat Karg tegen de Ware Tijd.

Rechter Sandra Bradley wees aan het einde van de zitting op de "opmerkelijkheid", dat in een geding over de situatie in een bepaalde politieke partij de voorzitter en een lid van een andere politieke organisatie als gemachtigden tegen elkaar optreden. "Dat is een unicum in onze samenleving", aldus de kortgedingrechter. De advocaten Sewcharan en Karg zijn respectievelijk voorzitter en lid van PRO.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina