Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Santokhi vraagt ruimte kandidaat-ministers te heroverwegen

Santokhi vraagt ruimte kandidaat-ministers te heroverwegen

11/07/2020 20:02 - Ivan Cairo

Santokhi vraagt ruimte kandidaat-ministers te heroverwegen

 

PARAMARIBO - VHP-voorzitter tevens aankomend president Chandrikapersad Santokhi heeft het Congresbestuur zaterdag gevraagd hem ruimte te geven kandidaat-ministers van de partij die hij komende week in zijn kabinet wil benoemen in heroverweging te nemen. Tegen enkele van de beoogde voordrachten zijn er zowel in het hoofdbestuur als andere organen van de partij tegenwerpingen.

Vrijdagavond hadden de acht kandidaten een ontmoeting met het hoofdbestuur. Het gaat om Saskia Walden (HI en T), Krishna Mathoera (Defensie), Riad Nurmohamed (OWT en C), Armand Achaibersingh (Financiën) Prahlad Sewdien (LVV), Albert Ramdin (Buza), Reshma Kuldipsingh (Arbeid en Jeugdzaken) en Amar Ramadhin (Volksgezondheid).

"Het team is eigenlijk al beklonken er is geen discussie meer over de positie van deze acht mensen. Ondanks alles is er geen wijziging in gekomen. Het hoofdbestuur heeft wel gevraagd om sommige kandidaten in heroverweging te nemen en eventueel te vervangen", aldus een doorgaans goed ingevoerde bron binnen de VHP. Andere partijgenoten betwijfelen of er nog verandering komt in deze samenstelling.

Naar verluidt mag het congresbestuur nog voordrachten doen, maar uiteindelijk neemt het hoofdbestuur de eindbeslissing, omdat zij vanwege de heersende coronacrisis eerder gemachtigd werd dergelijke politieke besluiten te nemen. Eerder op de dag besloot de NPS tijdens een congres in Grun Dyari Marie Levens en Silvano Tjong-Ahin als ministers voor te dragen. Wie Abop en PL zullen voordragen is formeel nog niet bekend.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina