Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • FMF komt met online ondernemersschool

FMF komt met online ondernemersschool

12/07/2020 19:52 - Lloyd Djendje

FMF komt met online ondernemersschool

 

PARAMARIBO - De stichting Father Mother Figure (FMF) vindt, gelet op de economische crisis in Suriname en de huidige coronasituatie, dat het land heeft behoefte aan succesvolle jonge ondernemers: jongeren vanaf achttien jaar die out of the box denken en met een goed businessplan aan de slag willen in voornamelijk topsectoren die meteen geld kunnen opleveren. Om jonge toekomstige ondernemers te helpen, treft de organisatie nu al voorbereidingen voor virtuele trainingen in september van dit jaar.

De deelnemers zullen een nieuwe mind-set en cultuurverandering aangeleerd worden. "Deze zijn nodig om innovatief te kunnen zijn in topsectoren en ook om internationaal te kunnen opereren", zegt Henk Redmond, directeur van FMF, tegen de Ware Tijd. De school zal tot stand komen in samenwerking met Qredits Microfinanciering Nederland en enkele Surinaamse organisaties. Bij deze online ondernemersschool mogen maximaal twintig ondernemers meedoen aan de tien avonden en één terugkomdag. Men krijgt aan het einde een deelnamecertificaat en ook voor drie maanden een coaching naar succes.

De afgelopen twee weken heeft FMF al een "Financial Excellence"-training voor jongeren tussen vijftien en 21 jaar verzorgd. Hier was het doel de jongeren te helpen goed om te gaan met hun geld in deze tijd van crisis. Tientallen jeugdigen hebben hieraan deelgenomen. Sylvain Ferrier heeft als trainer de jongeren geleerd wat een behoeftepiramide is en hoe hun zakgeld te budgetteren. Marvel Pinas die uit het binnenland is komen studeren in Paramaribo, zegt budgetteren hard nodig te hebben, omdat hij al leert zelfstandig te leven. "Ik doe klusjes en met mijn inkomen moet ik onder meer naar de kapper, een fiets onderhouden om naar school te gaan en het nodige schoolmateriaal kopen", aldus Pinas.

Tijdens de training heeft Ferrier hem en de andere deelnemers geleerd hoe op een verantwoorde manier een deel van hun geld te sparen. Deelnemers als Calychia Bendanon voelen zich gemotiveerd om beter met hun zakgeld om te springen. Tijdens een andere onlinetraining voor personen boven de 21 jaar is het opzetten van een bedrijfsplan aan de orde gekomen. Een van de deelnemende bedrijven heeft de participanten een bedrijfsbezoek of snuffelstage aangeboden in augustus. Hier kan men zien hoe het runnen van het bedrijf in de praktijk werkt. "FMF is enthousiast om door te gaan met trainen. We maken kennis en ervaring voor vele mensen bereikbaar en dat door goede samenwerking met andere organisaties", zegt Redmond.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina