Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bewoners Altona Village overhoop met P&D

Vastgoedbedrijf krijgt ook bewoners Altona Village 'tegen' zich

12/07/2020 08:03 - Merredith Bruce

Vastgoedbedrijf krijgt ook bewoners Altona Village 'tegen' zich

Foto: Facebook P&D Real Estate  

PARAMARIBO - Vastgoedbedrijf P&D Real Estate krijgt veel te verduren van bewoners die een woning bij de onderneming hebben gekocht. Nadat bewoners van Helena’s Village enkele weken terug en recent nog in de media zijn getreden over zaken die hen dwarszitten, voelen ook bewoners van Altona Village, een woningbouwproject in Vredenburg, zich geroepen om hetzelfde te doen.

De problemen waarmee de mensen van de twee projecten zitten komen min of meer overeen: aflossen tegen een andere koers dan in het contract is omschreven, afwateringsproblemen en de slechte kwaliteit van de woningen. A.G., die al iets langer dan een jaar woont op het project in Vredenburg, raakt bijna niet uitgesproken over de gebreken aan haar woning. Het gaat haar aan het hart om elke maand voor de komende ruim tien jaar 550 euro af te lossen voor een huis waarvan zij vreest dat het na de totale aflossing "als een kaartenhuis zal instorten".

"Mijn huis zit vol scheuringen. Ik klaag al een jaar lang en word van het kastje naar de muur gestuurd. Je stuurt tig appjes naar de verantwoordelijken, maar krijgt geen antwoord." Ze heeft het ook over tegels die kennelijk door slechte kwaliteit verkleuren en nog meer andere gebreken zoals een slechte afwerking.

Hoewel de woningen casco zijn opgeleverd, noemt zij het niet kunnen dat de kwaliteit te wensen overlaat. Bij casco-oplevering zorgt de koper zelf voor de verdere afbouw. De vrouw vertelt dat in de koopovereenkomst staat aangegeven dat de wegen geasfalteerd zouden worden, terwijl dat nog niet het geval is. "De weg wordt 'gescrabeld' met als gevolg diepe kuilen voor mijn inrit en de troep wordt voor mijn inrit gedumpt", maakt zij zich boos. Ze laat filmpjes zien van onder water gelopen zandwegen.

Een andere bewoner vertelt dat door de slechte wegen die bij regenweer in slechtere staat verkeren, mensen voorlopig liever geen nieuwe auto aanschaffen. Zij lost maandelijks omgerekend ruim vierduizend Surinaamse dollar af tegen een zwartemarktkoers van één op dertien voor de euro. Sarwankoemar Poenai van het vastgoedbedrijf zei eerder tegen de Ware Tijd dat van de vier woningbouwprojecten die het bedrijf heeft, alleen Helena's Village hem problemen geeft, maar volgens de bewoners van Altona Village is dat niet zo.

De ondernemer had geopperd dat personen die ontevreden zijn hun woning mogen teruggeven en hun geld terug kunnen krijgen. Echter, niet eenieder is bereid dat te doen door de woningnood. Zij willen dat de gebreken worden verholpen. A.G.: "Ik doe geen afstand van mijn woning want anders span ik een rechtszaak aan tegen Poenai.".-.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina