Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ajai Moensie nieuwe directeur kabinet president

Ajai Moensie nieuwe directeur kabinet president

13/07/2020 00:00 - Van onze redactie

Ajai Moensie (rechts) wordt de nieuwe directeur van het kabinet van de president.

Ajai Moensie (rechts) wordt de nieuwe directeur van het kabinet van de president. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Ajai Moensie, voormalig directeur van Binnenlandse Zaken, wordt de nieuwe directeur van het kabinet van de president. De afgelopen dagen zijn daarover al harde afspraken gemaakt. Moensie volgt Eugène van der San op die deze post ruim tien jaar heeft bekleed nadat Desi Bouterse in 2010 president werd.

De aankomende directeur van het kabinet is jurist van beroep en heeft jarenlang zijn krachten gegeven aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij heeft langer dan tien jaar als directeur dit departement geleid en was administratief verantwoordelijk voor de organisatie van de verkiezingen van 2005, 2010 en 2015.

Het is zo goed als zeker dat met het aantreden van de nieuwe regering op de ministeries en bij de verschillende overheidsinstituten leidinggevenden en andere functionarissen op cruciale posten zullen worden vervangen.

De president en vicepresident worden maandag door De Nationale Assemblee gekozen. Chandrikapersad Santokhi (VHP) en Ronnie Brunswijk (Abop) zijn respectievelijk voorgedragen als president en vicepresident. Hun beëdiging en installatie is gepland voor donderdag. Dezelfde dag worden ook de nieuwe ministers aangesteld. De NPS heeft al goedkeuring gekregen voor haar twee ministers. Abop, VHP en PL zijn nog niet klaar met hun voordrachten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina