Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Waarom betaalt zij haar beveiliging niet zelf?'

Bond bij Onderwijs tegen vergoeding privé beveiliging woning minister

13/07/2020 16:59 - Naomi Hoever

Vicepresident Ashwin Adhin heeft toestemming verleend dat er voor SRD 27.125 elektronische beveiliging thuis wordt geplaatst bij Onderwijsminister Lilian Ferrier.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft toestemming verleend dat er voor SRD 27.125 elektronische beveiliging thuis wordt geplaatst bij Onderwijsminister Lilian Ferrier. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De personeelsbond van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) is het oneens dat minister Lilian Ferrier aan het einde van haar ambtsperiode beveiliging bij haar huis laat plaatsen voor SRD 27.125. Bondsvoorzitter Guno Sabajo vreest dat dit bedrag uit de onderwijsbegroting gaat worden betaald. “Bij het afzwaaien zoekt de minister naar beveiliging, terwijl we bij de administratieve diensten van het ministerie geen inkt en papier hebben om te werken”, reageert Sabajo tegenover de Ware Tijd. Hij spreekt zich ook uit over het inkopen van vakantiedagen van de bewindsvrouw voor SRD 185.000.

Sabajo zegt dat er heel veel mot is geweest met de minister om huldiging van personeel in orde te maken. "De schouderklop naar haar eigen personeel is nooit gerealiseerd. Nu ga je er vandoor met zoveel geld. Waarom betaalt zij haar beveiliging niet zelf? Waarom moet het uit onze begroting."

In de missive, het officiële document waarin dit geregeld is, staat waar het geld vandaan zal komen. Het document is intussen op het ministerie. De bond roept het personeel op de uitvoering van de missive aan te houden totdat de nieuwe minister is aangetreden. "Wij gaan de uitvoering niet toestaan."

Sabajo zegt dat er nog heel veel gedaan moet worden nu men bezig is het schooljaar af te ronden. "Waar zijn de gebruikelijke aankopen om de hygiëne van de scholen te waarborgen, waar kandidaten worden voorbereid op de toets of het eindexamen? Nu worden de middelen uit de schoolkas aangeschaft." Hij noemt het ongehoord, omdat de scholen eerder niet aan het geld mochten komen. De vakbondsleider stelt dat de schoolkas voor andere dingen is bedoeld.

"Als u vertrekt gaat u eerlijk weg. U heeft niets voor het ministerie betekend. Welk concreet project heeft de minister afgerond in haar periode waar het kind voordeel uit het onderwijs kan halen. Nu wordt uw huis beveiligd uit onze begroting, terwijl er geen geld is." Als dit zo blijft voorziet Sabajo een staking van het personeel ook al is de nieuwe regering aangetreden. Hij vreest dat de verwerking naar Cebuma vast komt te zitten doordat er geen papier en inkt is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina