Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19-besmettingen koerst naar 800

Covid-19-besmettingen koerst naar 800

13/07/2020 17:26 - Van onze redactie

Covid-19-besmettingen koerst naar 800

 

PARAMARIBO - Nadat de Covid-19-website van Suriname zondag niet is bijgewerkt, zijn de cijfers daarnet voor een tweede keer op één dag bijgesteld. Het totaal aantal positieven nadert intussen de achthonderd; na 39 nieuwe besmettingen die maandag zijn gemeld, staat de teller op 780 sinds het nieuwe coronavirus op 13 maart de kop opstak in het land.

Van de 780 gevallen worden 236 gerekend tot de zogenoemde active cases. Met 31 mensen die genezen zijn verklaard sinds zaterdagavond is het cijfer van 'recovered' nu 526. In quarantaine zitten 168 burgers, tien positief getesten zijn van de radar verdwenen (Lost to Follow-up) en achttien mensen zijn overleden. Momenteel liggen zes Covid-19-patiënten op de intensive care unit.

Maandagmiddag een half uur voordat het reguliere persmoment zou moeten aanvangen liet het NII de media weten dat de persconferentie van het nationaal Covid-19-managementteam geen voortgang vindt. Er is geen reden opgegeven. Niet duidelijk is of de meeting woensdag plaatsvindt.

Vrijdag werd duidelijk dat het huidige managementteam wordt vervangen. Daniëlle Veira, directeur Nationale Veiligheid en gezicht van het orgaan, zei dat "tot donderdag het huidig nationaal Covid-19-managementteam nog in functie is". Bij die gelegenheid werd Maaltie Sardjoe, ex-directeur van de Regionale Gezondheidsdienst, geïntroduceerd als lid van het 'transitieteam van de coalitie'.

Zij gaf de garantie dat er alles aan wordt gedaan dat er "geen hiaten en gaps" zijn in de overgangsfase. Vrijdag was het eerste gesprek. "Na vandaag zullen er meerdere gesprekken en ontmoetingen zijn voor een vlotte overgang", zei ze vrijdag. Een ander nieuw gezicht was Roy Samuel, coördinator Immigratie en Grensbewaking binnen het directoraat Nationale Veiligheid. Hij neemt de plek in van Gwendoline Babel, onderdirecteur Nationale Veiligheid, die er niet meer bij is vanwege studie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina