Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rusland verwacht geen hobbels installatie regering

Rusland verwacht geen hobbels installatie regering

13/07/2020 10:15 - Ivan Cairo

Rusland verwacht geen hobbels installatie regering

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - NPS-voorzitter Gregory Rusland verwacht naar de installatie van de nieuwe regering toe geen hobbels meer. Formeel zijn de kandidaatministers van de NPS zaterdag tijdens een partijcongres aangewezen. Dat is, aldus Rusland, gebeurd volgens de statutaire bepalingen van de partij.

"Je zal altijd iemand hebben die ontevreden is en dat zijn ook vaker de mensen die je hoort, maar de overgrote meerderheid hoor je vaak niet", zegt de voorzitter. Hij voegt eraan toe dat "zeer positieve reacties" zijn gekomen op de keuze van de NPS. De NPS-voorman verwacht verder geen problemen in verband met de formatie van het nieuwe kabinet. "Het zijn de reguliere zaken die moeten worden afgehandeld".

Maandag (vandaag) vindt de verkiezing van de president en vicepresident door De Nationale Assemblee plaats. Voor beide functies is er maar één kandidaat. Volgens de wet die de kandidaatstelling en verkiezing van de president en vicepresident regelt vindt er bij enkele kandidaatstelling zoals nu geen verkiezing plaats.

De president wordt geacht bij enkele kandidaatstelling te zijn gekozen, mits tenminste tweederde (34) van het grondwettelijk aantal parlementsleden ter vergadering aanwezig is. Bij de verkiezing van de vicepresident moet minstens de helft van de DNA-leden aanwezig zijn. De VHP, Abop en PL zijn nog niet helemaal rond met hun ministersvoordrachten.

"Donderdag moet men in ieder geval ready zijn voor de inauguratie van de president en vicepresident en de beëdiging van de ministers", aldus Rusland. Met betrekking tot het regeerakkoord stelt hij, dat de NPS actief heeft deelgenomen aan de discussies over de samenstelling daarvan. "Onze mensen zijn intensief erbij betrokken en hebben een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan het regeerakkoord".

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina