Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SLM vliegt vier weken naar Nederland

SLM vliegt vier weken naar Nederland

13/07/2020 15:51 - Van onze redactie

De eigen Boeing 777-200 is nog niet gecertificeerd, waardoor de SLM vanaf 14 juli vier weken lang een Airbus A340-300 van Air-Belgium inzet om de Mid-Atlantische-route te onderhouden.

De eigen Boeing 777-200 is nog niet gecertificeerd, waardoor de SLM vanaf 14 juli vier weken lang een Airbus A340-300 van Air-Belgium inzet om de Mid-Atlantische-route te onderhouden.  

PARAMARIBO - De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zal vanaf dinsdag vier weken lang de Mid-Atlantische route (Paramaribo-Amsterdam vice versa) onderhouden. Er zal worden gevlogen op de dinsdag en woensdag. Dat heeft de afdeling Corporate Communications van Surinam Airways maandagmiddag laten weten in een persbericht.

Voor de vluchten zet de SLM een Airbus A340-300 van de Europese luchtvaartmaatschappij Air-Belgium in. Over de eigen Boeing 777-200 wordt aangegeven dat de Operationele Dienst samen met andere actoren hard werkt aan het finaliseren van de ETOPS-certificatie, zodat ook dit vliegtuig commercieel kan worden ingezet.

Met het vliegen naar Nederland de komende vier weken, pakt de SLM de draad weer op sinds de wereldwijde uitbraak van Covid-19 en het sluiten van internationale luchtruimen. Aangegeven wordt dat de tentatieve 'soft' herstart van de commerciële operatie gepland is voor 1 augustus. Echter, die zal afhangen van toestemming van de betreffende autoriteiten.

Eerder had SLM-directeur Radjesh Radjkoemar de Ware Tijd voorgehouden dat de vliegmaatschappij wat betreft (extra) veiligheids- en gezondheidsvoorschriften in verband met Covid-19 "in principe al op schema" is. Hij wees erop dat bij het uitvoeren van chartervluchten de richtlijnen van de Internationale Luchtvaartassociatie (Iata) al stipt worden nageleefd.

Corporate Communications van SLM heeft maandag gezegd dat tijdens de Covid-19-pandemie zwaar is ingezet op cargo "om in deze tijd toch nog inkomsten te genereren". "Surinam Airways heeft gedurende deze moeilijke en zeer uitdagende Covid-19-periode de continuïteit van cargo van en naar Suriname uit Amerika alsook Europa kunnen garanderen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina