Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Wij laten ons niet afleiden door kwaadwilligen'

'Wij laten ons niet afleiden door kwaadwilligen'

13/07/2020 09:27 - Ivan Cairo

NPS-topper Hesdy Pigot (l) en advocaat Gerold Sewcharan verlaten het gerechtsgebouw.

NPS-topper Hesdy Pigot (l) en advocaat Gerold Sewcharan verlaten het gerechtsgebouw. Foto: Regillio Derby  

PARAMARIBO - NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft fors uitgehaald naar de personen die voor commotie hebben gezorgd binnen de partij. Hij hekelde dat interne correspondentie naar de media werd gelekt met de bedoeling de publieke opinie en de besluitvorming in de partij te beïnvloeden.

Rusland wees erop dat bij elk besluit rekening wordt gehouden met de statuten van de partij. Een belangrijke regel is dat het congres op voordracht van het hoofdbestuur en afdelingen beslist over kandidaten voor het ministerschap. "Niemand anders bepaalt dat!"

Hij noemde het een kwalijke zaak dat mensen bewust eraan werken om de partij schade toe te brengen, maar nu is het afgelopen. "Tan tiri a no don!" De partijleider stelde verder dat alles wat hij heeft gedaan en doet binnen de partij in het belang is van de NPS, het land en volk.

Volgens hem zijn veel mensen niet op de hoogte van wat er zich binnen de organisatie afspeelt. "Maar wij laten ons niet afleiden door de kwaadwilligen." Zaterdag is een kortgeding dat twee leden tegen het hoofdbestuur hebben aangespannen uitgesteld naar 23 juli.

Bij aanvang van het proces werden enkele van de eisen ingetrokken. De vorderingen dat het bestuur een deugdelijke financiële verantwoording moet afleggen en bestuursverkiezingen moet houden staan nog overeind.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina