Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Mi Brunswijk e skrifi geschiedenis!'

'Mi Brunswijk e skrifi geschiedenis!'

14/07/2020 21:51 - Van onze redactie

'Mi Brunswijk e skrifi geschiedenis!'

Een trotse Ronnie Brunswijk bij zijn foto, die dinsdag werd onthuld. Rechts partijgenoot Marinus Bee die de voorzittershamer na twee weken van hem heeft overgenomen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Hoewel dinsdag eigenlijk de dag was voor Marinus Bee om in de schijnwerpers te staan, wist Ronnie Brunswijk opnieuw de aandacht op zich te vestigen. "Mi Brunswijk e skrifi geschiedenis! Dat heb ik nu bewezen. Vanaf tide mi foto o anga drape leki voorzitter fu a parlement."

Dat hij amper twee weken de functie heeft bekleed maakt de Abop-voorzitter en vicepresident elect niets uit. "Winsi a wan dey nomo mi de ma a foto o anga. En baka feifi yari mi foto o anga ooktu na kabinet fu vicepresident." Dit zei Brunswijk dinsdagmiddag tijdens zijn felicitatieboodschap aan Bee, die momenten daarvoor als voorzitter van De Nationale Assemblee was gekozen.

Brunswijk had ook een verklaring voor zijn carrièreswitch van DNA-voorzitter tot vicepresident. "A pasi musu koti fosi en te a pasi koti dan a tya a moro pikin wan kon da a no abi probleem mo. Da ala grangran, ala den sani k'mopo keba." Hij sloeg zich op de borst de weg te hebben vrijgemaakt voor Bee. "Bala Bee, yu sabi taki na ini busikondre da gaawan e koti a pasi fosi, da te a koti a pasi a pikin wan e kon. Da te a koti a pasi keba da yu nai fele mo. Da pulu ala den maka na pasi gi yu keba."

Brunswijk is er trots op dat Marowijne in de lift is met hem en Bee in topposities in de wetgevende en uitvoerende macht. "Het is een mijlpaal. Nu is de weg geopend gi den busikondresma. A pasi opo nownow fu a emancipatie. A pasi opo fu den tya den srefi go mee nanga a ontwikkeling. Dat na a belangrijk sani", aldus de voorzitter van de Abop.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina