Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering-Santokhi/Brunswijk heeft gezicht

Regering-Santokhi/Brunswijk heeft gezicht

14/07/2020 15:08 - Van onze redactie

Regering-Santokhi/Brunswijk heeft gezicht

 

PARAMARIBO - Tijdens een persconferentie in Courtyard by Marriott is het nieuwe kabinet-Santokhi/Brunswijk gepresenteerd door de coalitie, die bestaat uit de VHP, Abop, NPS en PL. Het ministersteam wordt donderdag beëdigd. Op die dag vindt ook de inauguratie van Santokhi als president en Brunswijk als vicepresident plaats.

De nieuwe ministers zijn Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Samenwerking), Bronto Somohardjo (Binnenlandse Zaken), Krishnakoemarie Mathoera (Defensie), Riad Nurmohamed (Openbare Werken), Saskia Walden (Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie), Amar Ramadhin (Volksgezondheid), Armand Achaibersing (Financiën en Planning), Reshma Kuldipsingh (Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken), Prahlad Sewdien (Landbouw, Veeteelt en Visserij), Kenneth Amoksi (Justitie en Politie), Diana Pokie (Regionale Ontwikkeling en Sport), David Abiamofo (Natuurlijke Hulpbronnen), Albert Jubitana (Transport, Communicatie en Toerisme), Haneef Ramsharan (Sociale Zaken en Volkshuisvesting), Gracia Emanuel (Grondbeleid en Bosbeheer), Marie Levens (Onderwijs en Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening en Milieu).

Vooral de kandidatuur van Sewdien heeft veel stof doen opwaaien in de samenleving. Er is intern binnen de VHP, maar ook daarbuiten kritiek geleverd op zijn voorgenomen benoeming. Ook bij de NPS verliep het vinden van kandidaat-ministers niet vlekkeloos. Het dreigde zelfs uit de hand te lopen. Levens, die in eerste instantie had bedankt voor de eer, besloot vanwege de dyugudyugu uiteindelijk toch akkoord te gaan met het ministerschap. Ook het kandideren van Bronto Somohardjo, zoon van Pertjajah Luhur-voorzitter Salam Somohardjo, heeft menigeen de wenkbrauwen doen fronsen. Mathoera (VHP/Paramaribo), Nurmohamed (VHP/Paramaribo) en Pokie (Abop/Brokopondo) hebben momenteel nog zitting in De Nationale Assemblee. Met hun beëdiging als minister zullen hun stoelen in het parlement moeten worden ingenomen door partijgenoten. Ook de plek van Santokhi (VHP/Wanica) en Brunswijk (Abop/Marowijne) moeten worden ingevuld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina