Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik ben zeer trots op hem'

'Ik ben zeer trots op hem'

16/07/2020 09:26 - Merredith Bruce

Melissa Seenacherry is trots op haar partner Chandrikapersad Santokhi, die vanaf donderdag officieel president van Suriname is.

Melissa Seenacherry is trots op haar partner Chandrikapersad Santokhi, die vanaf donderdag officieel president van Suriname is. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Om vanaf nu wakker te worden naast een partner die niet meer gewoon burger is maar president, betekent voor Melissa Seenacherry “het besef dat er veel werk in het verschiet ligt”. De vraag met welk gevoel zij sinds kort naast haar partner Chandrikapersad Santokhi wakker wordt, beantwoordt ze met een bescheiden glimlach gevolgd door een korte zucht. “Je laat alles over je heen komen, maar we verliezen niet uit het oog het werk dat we te verzetten hebben. Wij beseffen onze verantwoordelijkheid, aanvaarden die en gaan ervoor.”

De Ware Tijd sprak Seenacherry woensdag na haar beëdiging - met vijf andere personen - als advocaat bij het Hof van Justitie. Tegelijkertijd werd op het Onafhankelijkheidsplein - tegenover het gebouw van het Hof - met man en macht gewerkt aan de voorbereidingen voor de inauguratie van Santokhi donderdag. Hoewel zij beseft en erkent dat het een uitdaging zal zijn om haar advocaat-zijn te combineren met het drukke leven als partner van de president, gaat ze dat niet uit de weg. "Daartoe ben ik bereid en ook geroepen. Het kan niet anders. Ik ben zeer trots op hem." Op de vraag of en zo ja wanneer zij officieel de naam Santokhi zal dragen, wil ze niets zeggen.

Seenacherry werd in 2014 samen met twee andere aankomende rechters door tussenkomst van toenmalig minister Edward Belfort van Justitie en Politie afgevoerd van de Rechterlijke Ambtenaren in Opleiding (Raio). Dat gebeurde nota bene nadat acht personen, onder wie het drietal, goed waren bevonden om voorgedragen te worden voor benoeming als lid-plaatsvervanger bij het Hof. Twee van deze drie kandidaat-rechters, onder wie Seenacherry, spanden met succes een kort geding aan tegen de Staat en de beslissing van de bewindsman werd opgeschort.

Ze zegt "vanwege de ontwikkelingen nu" bewust te hebben gekozen voor de andere kant van de groene tafel. "Omdat ik me in de tussenjaren heb gespecialiseerd en in mezelf heb geïnvesteerd." Maar de ambitie om rechter te worden is niet verdwenen. "Ik ben beschikbaar voor iedere functie en ik weet dat ik daarvoor ben opgeleid en goed ben bevonden. Het ligt dus aan het Hof." Woensdag zijn ook Richel Apinsa (oud-minister TCT), Urmila Jageswar (voormalig parketsecretaris), Mark Tjon (Mr. Suriname 2017), Reita Madhuban en Rawie Birtantie beëdigd als advocaat.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina