Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ook S&P krikt Surinames kredietwaardigheid op

Ook S&P krikt Surinames kredietwaardigheid op

16/07/2020 19:44 - Ivan Cairo

Ook S&P krikt Surinames kredietwaardigheid op

 

PARAMARIBO - In navolging van Fitch Ratings heeft Standard & Poor’s, een ander gezaghebbend ratingsbureau, de kredietwaardigheid van Suriname donderdag naar boven bijgesteld. De opwaardering valt samen met het aantreden van de regering-Santokhi/Brunswijk en het afronden van de toestemming die het land van obligatiehouders nodig had om een schuld van 125 miljoen US dollar te herschikken.

Op basis van de criteria die zij hanteert beschouwt S&P het toestemmingsverzoek van Paramaribo als "een geval van wanbetaling". "Als weerspiegeling van de kredietwaardigheid van Suriname na de herstructurering, verhogen we onze langetermijnclassificaties van buitenlandse en lokale valuta's van respectievelijk 'SD' en 'CCC-' naar 'CCC'", stelt Standard & Poor's in een verklaring.

De stabiele vooruitzichten reflecteren de mogelijkheid dat Suriname de komende zes tot twaalf maanden nieuwe officiële financiering zal ontvangen om de begroting te ondersteunen. De mogelijkheid bestaat echter dat het land niet over voldoende middelen zal beschikken of niet bereid is om aan zijn buitenlandse of lokale valuta schuldverplichtingen te voldoen.

De kredietwaardigheid wat betreft de obligatie van 550 miljoen US dollar die in oktober 2026 vervalt wordt van 'CCC-' gebracht naar 'CCC'. Tegelijkertijd verhoogde S&P haar korte termijn kredietwaardigheidsratio voor vreemde valuta van 'SD' naar 'C'. De korte termijn kredietwaardigheidsratio in lokale valuta voor het land wordt gesteld op 'C'. Ten slotte verhoogde S&P de overdracht en convertibiliteitsbeoordeling van Suriname van 'CCC-' naar 'CCC'. De vooruitzichten zijn stabiel.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina