Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rusland mogelijk raadsadviseur

Rusland mogelijk raadsadviseur

16/07/2020 08:29 - Ivan Cairo

NPS-fractieleider Gregory Rusland weet niet of hij parlementariër blijft als hij raadsadviseur wordt.

NPS-fractieleider Gregory Rusland weet niet of hij parlementariër blijft als hij raadsadviseur wordt. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - NPS-voorzitter en -fractieleider Gregory Rusland wordt zeer waarschijnlijk na aantreden van de nieuwe regering benoemd als raadsadviseur van president Chandrikapersad Santokhi. Dat heeft de politicus op vragen van de Ware Tijd bevestigd.

Santokhi heeft hem gevraagd te kijken naar de mogelijke invulling van een functie waarbij hij dichter bij het kabinet is en vanuit die positie een bijdrage kan leveren aan de regering. De aantredende president zal op een later tijdstip zelf mededelingen doen over de wijze waarop hij gebruik wenst te maken van de kennis en ervaring van de voorzitter van de NPS. Het definitieve besluit is nog niet genomen.

Op de vraag of hij wel belangstelling heeft om als raadsadviseur te fungeren antwoordt Rusland dat hij zijn "bijdrage in het totale bestel moet bekijken". De NPS-topman zegt liever vanuit het parlement te willen werken, maar vanwege zijn achtergrond en kennis zou hij ook op andere plaatsen een bijdrage kunnen leveren. "Als het offer past met wat ik zou kunnen doen en een bijdrage zou kunnen leveren aan deze samenleving dan zou ik beschikbaar zijn, ja", zegt de politicus.

Indien hij als raadsadviseur wordt benoemd weet Rusland niet of hij in De Nationale Assemblee blijft. "Ik moet de zaak nog evalueren en kijken hoe ik het best mijn bijdrage kan leveren. Er moet nog over gesproken worden." Eugène van der San, deskundige op het gebied van administratief-bestuurlijke zaken bij de overheid, zegt desgevraagd tegen de Ware Tijd dat het tegelijkertijd bekleden van de functie van parlementariër en raadsadviseur niet verboden is. "Er is bij wet geen onverenigbaarheid van deze twee functies."

De desbetreffende persoon zou op basis van een arbeidscontract kunnen worden aangetrokken als landsdienaar in de functie van raadsadviseur. De bezoldiging zal dan op basis van de vigerende wettelijke regelingen op dat stuk worden geregeld. Alleen politieke functies zoals die van onder meer assembleelid, president, vicepresident en minister kunnen niet tegelijkertijd uitgeoefend worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina