Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gavin Kensmil schittert ook in schoolbanken

Gavin Kensmil schittert ook in schoolbanken

19/07/2020 10:01 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil schittert ook in schoolbanken

De Surinamer Gavin Kensmil deed het goed op het basketbalveld en in de schoolbanken. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Op het veld was hij een 'monster', maar ook in de schoolbanken heeft Gavin Kensmil zijn stempel gedrukt. De Stephen F. Austin University (SFA) maakte bekend dat de Surinamer samen met teamgenoot Tyler Zivney behoort tot de NABC Honors Court. "Gavin and Tyler! Getting it done in the classroom and on the court with over a 3.2 GPA as kinesiology majors!" staat op de Facebookpagina van het mannenbasketbalteam van de school.

Op de eigen website schrijft de National Association of Basketball Coaches (NABC) dat ze elk voorjaar mannelijke student-sporters, die basketballen en op school uitblinken, voor het voetlicht plaatst. "De NABC Honors Court bejubelt deze mannen voor de talenten die ze tentoonstellen buiten het basketbalveld en voor het harde werk dat ze demonstreren in de klas."

Kensmil blijft rustig onder alles. "Het is wel een groot ding heb ik vernomen, maar ik hou dat soort dingen nooit bij", geeft hij eerlijk toe. Om er direct aan toe te voegen: "Het betekent meer voor Suriname en voor mijn moeder en in de toekomst voor mijn portfolio, maar voor mijzelf is het nu gewoon normaal."

Kensmil volgt momenteel summer classes. "Met mijn studie gaat het gewoon goed. Ik ben sowieso on track om in mei 2021 af te studeren." Covid-19 heeft hem dus niet doen ontsporen. "Mijn lessen zijn allemaal online, dus het is gewoon de leerstof lezen en jezelf wijzer maken."

In juni werd hij voor zijn schoolprestaties al onderscheiden; hij maakte toen deel uit van de Southland Conference Spring 2020 Commissioner's Honor Roll. De Commissioner's Honor Roll is een erkenning van student-sporters die minimaal een GPA van 3.00 hebben. Het Grade Point Average (GPA) is een schoolcijfer waarbij de gemiddelde tentamencijfers worden gewogen naar studiepunten en wordt gebruikt als graadmeter om de prestatie van studenten weer te geven.

Op het basketbalveld leek Kensmil het ook ver te schoppen. Echter, door de uitbraak van het nieuwe coronavirus kwam er voor hem en SFA een abrupt einde aan een uitermate succesvol seizoen, waarin The 'Jacks 28 van de 31 partij won, inclusief een zege op het machtige Duke. In die partij had de Surinamer de game-winning steal en assist.

Intussen is de draad weer opgepakt. "We trainen wel weer, maar ik zou niet zeggen dat we al zijn gestart met de voorbereidingen omdat we niet weten wanneer we weer spelen." De power-forward zelf denkt aan januari 2021, maar erkent dat het koffiedik kijken is. "Ik ga er wel superhard tegenaan, zodat ik een voorsprong heb later."

In zijn eerste seizoen bij Lumberjacks had de Surinamer gemiddelden van 11,8 punten (tweede in het team) en een team-high 6,8 rebounds in dertig wedstrijden. Hij miste door een blessure één duel, maar stond in alle andere partijen in de basis. Kensmil werd in maart - na het binnenhalen van de Southland Conference-titel - uitgeroepen tot Southland Conference Newcomer of the Year.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina