Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Virtueel vakantiestudiekamp houdt kinderen bezig

Virtueel vakantiestudiekamp houdt kinderen bezig

19/07/2020 19:07 - Tascha Aveloo

Virtueel vakantiestudiekamp houdt kinderen bezig

Foto: schooleducationgateway.eu  

PARAMARIBO - De Koni Makandra Community, met als oprichter Aristo Kelly, is op 6 maart 2018 het project ‘Konimakandra’ gestart met als doel een huiswerkbegeleidingsprogramma af te werken. Kelly bedacht een systeem waarbij scholieren met topschoolprestaties anderen die het minder goed doen kunnen helpen met huiswerkbegeleiding. "Ons doel is om leerlingen te helpen betere schoolresultaten te behalen", vertelt coördinator Jenny Peerkhan.

De begeleiding geschiedt nu, vanwege de heersende coronapandemie online, maar daarvoor werden de lessen op dertien verschillende locaties verzorgd, voornamelijk op scholen. "Vanwege de Covid-19-crisis en het feit dat kinderen thuis weinig creatief bezig zijn, hebben wij besloten het digitale vakantiekamp in het leven te roepen om kinderen virtueel bezig te houden." De onlinelessen starten op 1 augustus.

Peerkhan coördineert de huiswerkbegeleidingsessies in de verschillende wijken in Groot-Paramaribo, Wanica en Commewijne en handelt de administratieve verplichtingen af. De Koni Makandra Community focust zich niet alleen op de begeleiding van de scholieren die het beter kunnen. "We zetten ons als organisatie ook in voor de ontwikkeling van de peers, die de scholieren begeleiden. Hiermee willen wij het talent van de topscholieren ook verder helpen ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat het een absolute win-winsituatie is."

In het kader hiervan zijn er eerder teambuildingactiviteiten georganiseerd om de competenties samenwerken, communiceren en vertrouwen te optimaliseren. Samen met de peers wordt er per kwartaal een thema gekozen. "Dit koppelen we aan een activiteit. We hebben ook gebruikgemaakt van prominente sprekers uit de samenleving zoals Emmy Hart. Voor de nieuwe methode van rekenen hebben we ons laten trainen door Vandana Ramlal, zodat de peers up-to-date blijven", legt Peerkhan uit.

Vanwege de heersende situatie kunnen de trainers verbonden aan de organisatie de verschillende locaties niet aandoen. "We hebben nagedacht over hoe wij kinderen in heel Suriname op een leuke manier creatief en educatief online bezig kunnen houden en hebben een aantal onderwerpen geïdentificeerd." Iedereen tussen de zes en twintig jaar mag deelnemen. Er zullen verschillende activiteiten de revue passeren zoals dansgymnastiek, schaak- en damlessen, maar ook experimenteren met elektra en donuts en pannenkoeken leren bakken. "Wie wil deelnemen, moet minimaal een smarthpone met internet hebben en zich hebben ingeschreven. Ik denk dat het een leuke uitdaging wordt om kinderen op afstand bezig te houden", aldus Peerkhan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina