Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stilte doorbroken: 'Noersalim heeft niets verkaveld!'

Stilte doorbroken: 'Noersalim heeft niets verkaveld!'

22/07/2020 14:25 - Jason Pinas

Ex-minister Mike Noersalim verschuilt zich in het Cultuurtuin-debacle achter de staat. "Niet ik heb uitgegeven maar de staat!"

Ex-minister Mike Noersalim verschuilt zich in het Cultuurtuin-debacle achter de staat. "Niet ik heb uitgegeven maar de staat!"  

PARAMARIBO - "Noersalim heeft niets verkaveld laat dat duidelijk zijn. Ik heb naar eer en geweten gehandeld." Dit benadrukt Mike Noersalim, ex-minister van Binnenlandse Zaken en ad-interim op Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer. De pas afgetreden bewindsman reageert daarmee op berichten die stellen dat hij opzettelijk de Cultuurtuin als verkavelingsproject heeft uitgegeven.

Tientallen personen zouden in aanmerking komen voor een bouwperceel in de Cultuurtuin. Echter, nadat het nieuws in de media verscheen hebben een aantal begunstigden afstand gedaan van de aan hun toegewezen stuk grond. Noersalim geeft toe dat hij de bereidsverklaringen heeft getekend kort vóór het aftreden van de regering. Maar, dit was volgens hem slechts een opdracht die paste binnen het beleid van de afgetreden regering.

De ex-minister wijst erop dat alle voorwerk al was gedaan door medewerkers van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer. Het advies dat meerdere deskundigen van het ministerie onder wie juristen en de directeur Leandra Woei, was positief. De ex-bewindsman benadrukt dat het lopende projecten waren die slechts van een handtekening moesten worden voorzien.

Noersalim: "Niet ik heb uitgegeven maar de staat!" Hij onderstreept dat directeur Woei ook erbij was toen hij de stukken heeft getekend. Diana Pokie, die nu de scepter zwaait op het ministerie - nu geheten Grondbeleid en Bosbeheer - heeft een diepgaand onderzoek aangekondigd. De nieuwe minister zal na dit onderzoek een besluit nemen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina