Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Overheidssalarissen juli veiliggesteld

Overheidssalarissen juli veiliggesteld

23/07/2020 07:57 - Jason Pinas

Albert Ramdin (l) gaf woensdag de garantie dat de salarissen en het vakantiegeld van de ambtenaren zal worden uitbetaald.

Albert Ramdin (l) gaf woensdag de garantie dat de salarissen en het vakantiegeld van de ambtenaren zal worden uitbetaald. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De overheidssalarissen voor juli zijn zo goed als veiliggesteld. Ook het vakantiegeld waarop ambtenaren recht hebben deze maand, is voor een belangrijk deel al opgehoest. Dit verzekerde minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking woensdag na de eerste Raad van Ministersvergadering.

De bewindsman stelt dat de regering nu nog gesprekken voert met het totale bankwezen om de middelen bij elkaar te krijgen. Ook de Centrale Bank van Suriname is nauw betrokken bij dit proces. "Er is goede vooruitgang geboekt voor wat betreft juli dus ik verwacht niet echt problemen deze maand." Volgens hem streeft de regering, ondanks de lege kas die ze heeft overgenomen, nu al ernaar om de salarissen van augustus en september veilig te stellen.

De loonsverhoging van 50 procent die de vorige regering had toegezegd aan de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) zal volgens Ramdin voorlopig worden aangehouden. De resolutie is op de valreep getekend door ex-president Desi Bouterse maar nog niet gepubliceerd in het Staatsblad waardoor het nog geen rechtskracht heeft. Toch zal president Chandrikapersad Santokhi eerst in overleg treden met de vakbeweging voordat er een definitief besluit wordt genomen.

Tijdens die gesprekken zal er dan gesproken worden over de huidige financiële situatie. Er zal volgens Ramdin gewezen worden op het feit dat iedereen nodig is om stabiliteit te creëren. "Hopelijk kennen we allemaal onze verantwoordelijkheden. Vandaar uit hopen we dat iedereen begrijpt in welke situatie we verkeren en de bijdrage levert die we van ze verwachten als Surinamers."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina