Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • INGEZONDEN: Parmessar: Slim of dom?

INGEZONDEN: Parmessar: Slim of dom?

25/07/2020 21:32

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht om stukken niet te plaatsen, in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht om stukken niet te plaatsen, in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.  

In de afgelopen dagen is behoorlijk wat commotie ontstaan rondom de aanschaf van de VW Amarok door Rabin Parmessar, ex-minster van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Het blijkt dat deze VW Amarok, bouwjaar 2019, met een aanschafwaarde van 37.330 US dollar, in juni 2020 getaxeerd is voor 1.400, US dollar. Dit is slechts 3,5 procent van de aanschafwaarde. Met andere woorden er is in een jaar tijd 96,5 procent van het aankoopbedrag afgetrokken

Parmessar geconfronteerd met deze kwestie die bij velen in de samenleving voor verontwaardiging heeft gezorgd, stelt zich op het standpunt dat hij gebruik heeft gemaakt van regelingen die in dit soort zaken sinds 2010 gelden voor ex-bewindslieden. Verder rechtvaardigt hij zijn handelswijze door te verwijzen naar anderen die ook gebruik hebben gemaakt van een dergelijke regeling. Op vele momenten is hem de vraag voorgelegd in hoeverre hij deze zeer opmerkelijke taxatie ervaart en of er sprake is van enige onjuistheid. Parmessar blijft zich op het standpunt stellen dat hij de juiste weg heeft bewandeld en dat deze zaak iets heeft van een tegen hem.

De vraag is echter niet of hij geen gebruik mag maken van de regelingen voor ex-bewindslieden, maar heeft een dergelijke taxatie van de VW Amarok op de juiste wijze plaatsgevonden. Bovendien roept deze kwestie zelfs de vraag op in hoeverre er frauduleuze handelingen gepleegd zijn door de taxateur en/of anderen, al dan niet met medeweten van de ex-minister. Om alle deining en ruis rondom deze kwestie uit de wereld te helpen, had hij kunnen verwijzen naar de taxateur of de leidinggevende van Openbare Werken, die belast is met de verkoop van overheidsauto's. Of zelf vragen om een onderzoek.

Maar wat verbaast de samenleving en velen op sociale media? De heer Parmessar, een gewezen bewindsman, laat zich kennelijk intimideren door de berichtgevingen over deze kwestie en schrijft een brief op 23 juli aan de nieuwe minister van LVV, met de mededeling dat hij door "alle laster en valse beschuldigingen aan zijn adres" besloten heeft de VW Amarok per onmiddellijk te retourneren. Verder verzoekt hij om de SRD 20.048,32 en het verzekerde bedrag van SRD 939,94, terug te storten. Met deze daad denkt Parmessar dat daarmee de kous af is. Maar naar mijn mening slaat de angst bij hem toe. Met het voornemen van de nieuwe regering om corruptie hard aan te pakken zou de angst voor vervolging een rol kunnen spelen.

Dat minister Riaz Nurmohamed van Openbare Werken en Verkeer, aangekondigd heeft ongeregeldheden op zijn ministerie te onderzoeken, zou een naïeve reden kunnen zijn van Parmessar om door deze actie verdere toestanden te vermijden, en elk verder onderzoek in deze kwestie ongedaan te maken. Verder kan de ex-bewindsman zich niet blijven verschuilen achter regelingen voor vertrekkende ministers en dat velen in de afgelopen jaren gebruik daarvan hebben gemaakt. Voor een persoon als Parmessar, met een hoog opleidingsniveau, is het rechtvaardigen van zijn gedrag immoreel. Graaiende bestuurders die meer oog hebben voor hun eigen portemonnee dan voor de problemen waarin het land verkeert, dienen zonder aanziens des persoon hard te worden aangepakt.

Piet Sanichar

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina