Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dieven houden huis bij parochie Latour

Dieven houden huis bij parochie Latour

27/07/2020 13:13 - Van onze redactie

Dieven houden huis bij parochie Latour

De plek via waar de dieven de ruimte zijn betreden. Foto: Wilgo Koster  

PARAMARIBO - Uit het gebouw van de rooms-katholieke kerk Maria Koningin van de Wereld aan de Franklynweg te Latour zijn een hydrofoor, brushcutter en waterleidingbuizen gestolen. Uit het pand van de pater Anton Donicie-padvindersgroep, die op hetzelfde terrein staat, zijn diverse spullen meegenomen. Hopman Wilgo Koster heeft de diefstal maandag gemeld.

Hij beklaagt zich erover dat de "sociaal zwakke parochie, die met haar weinige middelen toch acties onderneemt om haar parochianen en de buurt te voorzien in hun behoefte" niet is ontzien door de onverlaten. Doordat ook waterleidingbuizen zijn ontvreemd, was er wateroverlast.

De schade aan beide gebouwen noemt Koster "enorm". "De scouts die in hun clubhuis nog een peuterschool herbergen zullen nu extra financiën moeten zoeken om het geheel te renoveren of vervangen.". Uit foto's die hij opstuurde, blijkt dat er een gat in de muur is geslagen om toegang te krijgen tot één van de ruimtes. De politie van Latour was ter plekke voor onderzoek.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina